Βγήκαν τα… μαχαίρια στον «αέρα» του ΣΚΑΪ: «Ο Τσίπρας υποστηρίζει την 17 Νοέμβρη» – Άμεση παρέμβαση από την Τσαπανίδου

Βγήκαν τα… μαχαίρια στον «αέρα» του ΣΚΑΪ: «Ο Τσίπρας υποστηρίζει την 17 Νοέμβρη» – Άμεση παρέμβαση από την Τσαπανίδου

«Ανακαλέστε να πάμε παρακάτω» - «Δεν ανακαλώ τίποτα, δεν είναι προσβλητικό»

Βγήκαν τα... μαχαίρια στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της εκπομπής το βράδυ της Παρασκευής (05/05)  και αφορούσε τις εκλογές. Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας ενός σχολίου του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων το οποίο ήταν λίγη ώρα νωρίτερα από την εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει» ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μιμείται» τον Ανδρέα Παπανδρέου και πως υποστηρίζει τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη.

«Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια» είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ενώ στην συνέχεια σημείωσε ότι «ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη».

Ο Παναγιώτης Λάμψιας είπε επίσης ότι «φόρα παρτίδα προσπαθεί ο κύριος Τσίπρας να αντιγράψει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου 40 χρόνια πριν – που είναι και λίγο αστείο – αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε».

Λίγη ώρα αργότερα, και μετά το τέλος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, βγήκε στον «αέρα» η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για τις εκλογές στο πάνελ της οποίας φιλοξενήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής για τα όσα είχε αναφέρει προηγουμένως ο δημοσιογράφος και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Αυτό το σχόλιο είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Είναι σκληρή κριτική, εγώ το ακούω αυτό πλην όμως είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής» ανέφερε η Σία Κοσιώνη και πρόσθεσε: «Είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο συνάδελφος μου ωστόσο νομίζω ότι ήταν ένα σχόλιο που εκφράστηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Τσιμπημένη η κριτική, εγώ το κατανοώ, δεν όμως υπάρχει θέμα προσωπικής προσβολής προς το άτομο».

«Ανακαλέστε να πάμε παρακάτω» – «Δεν ανακαλώ τίποτα, δεν είναι προσβλητικό»

Για αρκετή ώρα τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Λάμψιας επέμειναν στις θέσεις τους. «Ανακαλέστε να πάμε παρακάτω» τόνιζε επανειλημμένως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον δημοσιογράφο να επιμένει πως: «Δεν ανακαλώ τίποτα, δεν είναι προσβλητικό».

«Δεν μπορώ να είμαι στο πάνελ με έναν άνθρωπο που προσβάλει τον πρόεδρο» σημείωνε ο βουλευτής.

Η παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη πήγε σε διαφημίσεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παρέμβαση από την Τσαπανίδου

Μετά το τέλος του διαφημιστικού, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου έκανε παρέμβαση στην εκπομπή τονίζοντας πως: «Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω» και προσθέτοντας: «Δεν ήταν μόνο η προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα ήταν και η προσβολή προς όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν γράψει μια ιστορία στην πορεία τους. Έχουν ιστορικές διαδρομές. Ο κ. Λάμψιας του χαρακτήρισε “υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν”. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό, απίστευτα βαρύ και με μια λέξη μόνο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή. Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που άκουσα».

Ο κ. Λάμψιας επέμεινε ξανά στην τοποθέτησή του.

«Να πω από τη μεριά μου ότι αυτό ήταν ένα σχόλιο δημοσιογραφικό στο πλαίσιο του δελτίου. Τα σχόλια στο δελτίο μας δεν είναι προσυμφωνημένα, είναι η προσωπική θέση του εκάστοτε συνομιλητή και σχολιαστή μας. Δεν αποτελεί θέση του ΣΚΑΪ. Προσωπικά θέλω να μιλήσω ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Τα σχόλια που φιλοξενούμε δεν είναι προσυμφωνημένα και οι συνάδελφοι διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Στο θέμα του συναδέλφου μου για την 17 Νοέμβρη υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο. Νομίζω το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος και τώρα νομίζω ότι μπορείτε να ακούσετε και τον ίδιο» σημείωσε η Σία Κοσιώνη με την Πόπη Τσαπανίδου να υπογραμμίζει πως: «Δεν είναι τραβηγμένο. Είναι ντροπή».

Στην συνέχεια η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε πια συνάδελφοι κα. Κοσιώνη. Είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθώ αυτή τη στιγμή να υποστηρίξω, όχι μόνο τις γνωστές στο πανελλήνιο απόψεις του κόμματος, αλλά και να διατηρήσω την αξιοπρέπεια των μελών αλλά και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Κ. Λάμψια, θα πω ένα πράγμα και αυτό είναι ντροπή. Και είναι ντροπή να το ακούω στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Σας μιλώ ειλικρινά και δεν θέλω να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σας αφού δεν ανακαλείτε κ. Λάμψια. Λυπάμαι και ντρέπομαι».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το τέλος της έντασης και αφού ο κ. Λάμψιας δεν ανακάλεσε την τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το πάνελ της εκπομπής ενώ λίγη ώρα αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας. Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι «γενίτσαροι».

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για «ορφανά του Άκη» και χαρακτήρισε «μίμο» τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει. Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία.