Έξαλλος ο Μικρούτσικος με Αμβρόσιο: «Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Ντροπή σας!»

Έξαλλος ο Μικρούτσικος με Αμβρόσιο: «Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Ντροπή σας!»

Ο πρώην μητροπολίτης άφησε αιχμές κατά των τηλεπαρουσιαστών

Ένταση επικράτησε στο πάνελ της εκπομπής «Super Κατερίνα», όταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος απέδωσε την τραγωδία στα Τέμπη σε τιμωρία του Θεού για το καρναβάλι της Πάτρας.

Σε απευθείας σύνδεση με τον Ανδρέα Καραγιάννη, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως σε επικοινωνία που είχε με τον ιερωμένο, ο πρώην μητροπολίτης άφησε αιχμές κατά των τηλεπαρουσιαστών, λέγοντας πως «άνθρωποι που δεν ξέρουν καν το Πάτερ Ημών, είναι δυνατόν να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο;». Παράλληλα, εμμένει στην αρχική του δήλωση, χωρίς να δώσει περαιτέρω έκταση.

«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δεν βάζετε ένα φρένο; Γιατί δεν τον διασφαλίζετε και τον κάνετε καυσόξυλα στην πυρά;» σχολίασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και πρόσθεσε: «Ανδρέα, εσύ φταις για όλα. Πας και του λες ότι έχουμε παρερμηνεύσει. Αυτό δεν είναι παρερμηνεία».

«Τον είπα φασιστικό όργανο και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας και δη χριστιανισμού. Όλη η χριστιανική διδασκαλία είναι στο «Αγάπα τον πλησίον» σου και στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες «φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα»; Ντροπή σας!», κατήγγειλε στη συνέχεια ο παρουσιαστής.

«Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα, ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο, που κλείνει τα μάτια και λέει: τώρα θα σου δείξω εγώ», σημείωσε κλείνοντας ο Ανδρέας Μικρούτσικος.