Κώστας Τσουρός: Στον «αέρα» μιας ζωντανής εκπομπής μπορεί να πεις πράγματα, που αν τα σκεφθείς, δεν θα τα έλεγες

Κώστας Τσουρός: Στον «αέρα» μιας ζωντανής εκπομπής μπορεί να πεις πράγματα, που αν τα σκεφθείς, δεν θα τα έλεγες

«Έχω ζητήσει πολλές φορές συγνώμη, ποτέ όμως δεν γίνεται επίτηδες, για να προσβάλλω κάποιον» λέει ο δημοσιογράφος

Την δική του άποψη για την ειλικρίνεια, την ελευθερία του λόγου, τη συνειδητή ή ασυνείδητη προσβολή, αλλά και τον φόβο να μιλήσουμε, μήπως και παρεξηγηθούμε, κατέθεσε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», θέμα της οποίας ήταν το politically correct, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός.

«Αυτό που σκέφτομαι, συνήθως το λέω. Πάντα όμως με ευγένεια. Έχει να κάνει και σε ποιον μιλάς, στους κολλητούς μου για παράδειγμα, νιώθω το χρέος να τους πως αυτό που θέλω, να τους πω ακόμη και εάν δυσαρεστηθούν, χωρίς βέβαια να γίνομαι προσβλητικός» αναφέρει ο Κώστας Τσουρός. «Θεωρώ πως μέσα στις έννοιες "παιδεία" και "ευγένεια" εμπεριέχονται όλα… Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και τον τρόπο που προσεγγίζει κανείς τα πράγματα. Δεν χρειαζόταν να έρθει το "politically correct", για να μιλήσουμε όπως πρέπει να μιλήσουμε» συμπληρώνει στη συνέχεια.

Ο Κώστας Τσουρός επισήμανε, πως είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο και να μην μπορούμε να εκφέρουμε την άποψη μας ελεύθερα ή να ακολουθούμε τυφλά την άποψη που είναι αρεστή, καθώς έτσι θα πάψει να υπάρχει αντίλογος και διάλογος, ενώ παραδέχεται, πως έχει φτάσει αρκετές φορές στο σημείο να απολογηθεί για τα σχόλιά του. «Έχω ζητήσει πολλές φορές συγνώμη, ποτέ όμως δεν γίνεται επίτηδες, για να προσβάλλω κάποιον, αλλά μέσα στη ροή του λόγου σίγουρα κάποιες φορές μπορεί να μου ξεφύγει κάτι, ειδικά στον αέρα μιας ζωντανής εκπομπής, μπορεί να πεις πράγματα που εάν τα σκεφτείς δύο και τρεις φορές, να μην τα έλεγες τελικά» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο οι μη αντιδημοφιλείς απόψεις να μη μπορούν να ειπώνονται. Αν κάτι δεν ακολουθεί το "ρεύμα", απαγορεύεται να ειπώνεται. Δεν είναι μια δικτατορία ξαφνικά αυτό; Βγαίνει κάποιος και λέει κάτι στα social media και ξαφνικά ξεκινάει το λεγόμενο cancel. Ποιος cancel και τι cancel και γιατί cancel;» τονίζει σε άλλο σημείο ο Κώστας Τσουρός.