Δώρα Χρυσικού για Γιώργο Κιμούλη: «Οι αγωγές είναι ένας τρόπος να φοβηθούν οι μάρτυρες και να φιμωθούν»

Δώρα Χρυσικού για Γιώργο Κιμούλη: «Οι αγωγές είναι ένας τρόπος να φοβηθούν οι μάρτυρες και να φιμωθούν»

«Εμείς καλούμαστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και επί της ουσίας να αποδείξουμε, πως δεν είμαστε ελέφαντες»

Για τις αγωγές που έχει κάνει ο Γιώργος Κιμούλης τόσο στην ίδια, όσο και σε συναδέλφους της, μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» η Δώρα Χρυσικού.

«Δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, το να αλληλομηνύονται άνθρωποι που έχουν μοιραστεί μια δουλειά κι είναι συνάδελφοι. Αυτό δεν έγινε με δική μας πρωτοβουλία κι επιθυμία. Εμείς καλούμαστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας κι επί της ουσίας να αποδείξουμε, πως δεν είμαστε ελέφαντες. Ότι αυτά που λέμε είναι αληθή και δεν είναι ψευδή. Μας έγινε μια αγωγή, όπου ζητούνται κάποια χρήματα από εμάς ως αποζημίωση… Ο κύριος Κιμούλης προχώρησε σε δύο μηνύσεις εις βάρος μου και σε κάποιες εις βάρος της κυρίας Δούκα. Αυτές οι μηνύσεις εμπίπτουν σε ένα γενικότερο κλίμα που υπάρχει στους μάρτυρες και στα θύματα… Ουσιαστικά αποσκοπούν στο να καταστήσουν τους μάρτυρες αναξιόπιστους για τυχόν μελλοντική δικαστική διαμάχη. Αυτό γίνεται και στη δική μας περίπτωση. Είναι ένας τρόπος να φοβηθούν οι μάρτυρες και να φιμωθούν, να μην μιλήσουν για αυτά που έζησαν κι είδαν» δήλωσε η Δώρα Χρυσικού.

«Από τη στιγμή που έλαβα γνώση αυτής της μήνυσης, έπρεπε να αντιδράσω. Κατέθεσα κι εγώ μήνυση για ψευδή καταμήνυση, ηθική αυτουργία και ψευδείς καταθέσεις στον κ. Κιμούλη και κάποιους μάρτυρές του. Αυτό θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και πιστεύω, ότι θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε στο χορό, πρέπει να χορέψουμε. Εμμένω σε αυτά που είπα. Δεν υφίσταται εξωδικαστικός συμβιβασμός. Είναι σαν να λες αυτό που συνέβη δεν συνέβη, αυτό που είπα να το ξεπώ κι αυτό που είδα, δεν το είδα» κατέληξε η Δώρα Χρυσικού.