Γρηγόρης Βαλτινός: Έπαθα κρίση πανικού πάνω στη σκηνή – Έφτασα τους 180-200 παλμούς

Γρηγόρης Βαλτινός: Έπαθα κρίση πανικού πάνω στη σκηνή – Έφτασα τους 180-200 παλμούς

«Δεν με απασχολεί και δεν μου αρέσει να είμαι αρεστός σε όλους»

Για την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια που είχε εξ αρχής στον χώρο της υποκριτικής μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός στο Στούντιο 4 τηξς ΕΡΤ. Ταυτόχρονα παραδέχθηκε το μεγάλο του άγχος.

«Δεν είχα πολλά περιθώρια να αποτύχω. Δεν είχα άλλες εναλλακτικές. Δεν είχα καμία βοήθεια, τίποτα. Έπρεπε να είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Δεν ήθελα να κάνω άλλη δουλειά και άλλη τέχνη γιατί θα ήμουν δυστυχής. Σίγουρα για να επιβιώσει κανείς κάτι επιλέγει να κάνει, αλλά πραγματικά θα ήμουν δυστυχής. Έπρεπε λοιπόν σε αυτό που διάλεξα να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός, πολύ μελετηρός, στοχοπροσηλωμένος. Να προετοιμαστώ πάρα πολύ, να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε οτιδήποτε μου ζητηθεί», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός και συνέχισε ως εξής:

«Ταυτόχρονα είχα και έναν χαρακτήρα ο οποίος εξωτερικά ήταν ήρεμος, εσωτερικά όμως δεν ήταν και το κατάλαβα κάποια στιγμή μετά από περίπου δέκα χρόνια στο θέατρο. Επάνω στη σκηνή έπαθα κρίση πανικού. Έφτασα 180 – 200 παλμούς, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και με έπιασε πανικός. Ήμουν 35 χρονών και λέω, κάτι συμβαίνει εδώ πέρα… Κατάλαβα ότι αυτό το πράγμα με έτρωγε από μέσα μου».

«Δεν με απασχολεί και δεν μου αρέσει να είμαι αρεστός σε όλους, σε όποιον αρέσουμε… Εγώ κάνω κάποιες επιλογές αλλά θέλω, εκείνο που πάντα πρόσεχα, να είμαι προσεκτικός και ευγενικός με τους άλλους. Όχι να είμαι αρεστός. Δεν μου αρέσει να τους πληγώνω, δεν μου αρέσει να τους απογοητεύω. Όταν με έχει επιλέξει ο άλλος, εμένα μου δημιουργεί τρομερό άγχος το να ανταποκριθώ σε αυτή την επιλογή. Είμαι εξαιρετικά περήφανο άτομο και δεν θέλω να απογοητεύσω και να προδώσω τον άλλον » συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.