Ξέσπασε ο Μικρούτσικος: Όχι, κύριε Ατζούν, όχι! Ντεν μπορείς να εξαφανίζεις μία τάλασσα

Ξέσπασε ο Μικρούτσικος: Όχι, κύριε Ατζούν, όχι! Ντεν μπορείς να εξαφανίζεις μία τάλασσα

Πώς σχολίασε τις αναφορές του τούρκου παραγωγού στα ελληνοτουρκικά

«Όχι, κύριε Ατζούν, όχι! Ντεν μπορείς να εξαφανίζεις μία τάλασσα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Μικρούτσικος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ατζούν Ιλιτζαλί στο Survivor για τα ελληνοτουρκικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο τούρκος παραγωγός, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του επεισοδίου όπου Έλληνες και τούρκοι παίκτες του Survivor αγωνίστηκαν σε μεικτές ομάδες: «Ζω στην Τουρκία κι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες έχουν όμορφους ανθρώπους, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και συνεχώς όταν μιλώ με Έλληνα, νιώθω ότι μιλώ με Τούρκο. Οπότε αυτό σημαίνει ότι αυτή η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτών των δύο χωρών μπορούν να είναι ζεστοί, ώστε να κάνουν την θάλασσα να εξαφανιστεί και μπορούμε να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» το πρωί της Παρασκευής (28/05), ο Ανδρέας Μικρούτσικος τόνισε ότι η αναφορά του Ατζούν Ιλιτζαλί έχει δυο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, ότι Έλληνες και Τούρκοι, ως λαοί, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.

Ωστόσο, πηγαίνοντας στο δεύτερο σκέλος, ο Ανδρέας Μικρούτσικος ξέσπασε: «Το Αιγαίο ανήκει στους Έλληνες. Το Αιγαίο που έχει όλα αυτά τα ελληνικά νησιά είναι δικό μας. Οι διάφορες συμβάσεις μας έχουν δώσει όλο το Αιγαίο. Εγώ έχω σπίτι στο κέντρο του Αιγαίου, στην Μήλο. Κατά τον Ατζούν Ιλιτζαλί αυτό το σπίτι δεν σημαίνει τίποτα, γιατί σήμερα μπορεί να το έχω εγώ, αύριο μπορεί να το έχει ο Τούρκος».

«Όχι, κύριε Ατζούν, όχι! Ντεν μπορείς να εξαφανίζεις μία τάλασσα, η οποία μάλιστα, είναι ελληνική βάσει συμβάσεων, βάσει ιστορίας, βάσει των πάντων. Είναι τεράστιο ολίσθημα αυτό που έκανε και μάλιστα, το έκρυψε μέσα στην ωραία θέση ότι οι λαοί δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα. Εγώ βγήκα από τα ρούχα μου, όχι να τον χειροκροτάω», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...