«Όλοι στον ΣΚΑΪ είμαστε σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι με την αθλιότητα»

«Όλοι στον ΣΚΑΪ είμαστε σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι με την αθλιότητα»

Θέμα συζήτησης στον σταθμό αποτέλεσαν οι εξελίξεις γύρω από το Big Brother

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε μετά τη φράση που ξεστόμισε ο παίκτης του «Big Brother» περί βιασμού.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ και η αποβολή του συγκεκριμένου από το reality αποτέλεσαν θέματα συζήτησης στην πρωινή εκπομπή του σταθμού «Σήμερα» το πρωί της Τρίτης. Ο Νίκος Στραβελάκης και ο Βασίλης Χιώτης, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή, τοποθετήθηκαν για το θέμα.

«Είναι προφανές και το αποτυπώνει πλήρως και η ανακοίνωση του ομίλου ΣΚΑΪ, εμείς όλοι είμαστε σοκαρισμένοι, αγανακτισμένοι και λυπημένοι. Αυτή η αθλιότητα που ακούστηκε, μόνο αυτά τα συναισθήματα μπορεί να προκαλεί. Από εκεί και πέρα, το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα και με τον τρόπο που έπρεπε. Ελήφθησαν μέτρα, σταμάτησε η διαδικτυακή αναμετάδοση.

Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συνέβη, με το τηλεοπτικά μονταρισμένο προϊόν το οποίο μεταδίδεται στον αέρα του ΣΚΑΪ. Ο παίκτης αποβλήθηκε κι εγώ θεωρώ ότι το θέμα τελειώνει.

Από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε συνεχίζει αυτή τη συζήτηση, ή δεν έχει διαβάσει, ή κάνει ότι δεν άκουσε την άμεση αντίδραση, την ευαισθητοποιημένη αντίδραση του ΣΚΑΪ κι εγώ θεωρώ ότι το κάνει για άλλους λόγους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Στραβελάκης.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, Βασίλης Χιώτης, είπε τα εξής: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι μερικές φορές όσοι κρατάμε μικρόφωνα ή μας καταγράφουν κάμερες, δεν μπορούμε κάθε φορά να πούμε τη γνώμη μας αδιύλιστα. Χθες, λοιπόν, το πρωί, όλοι μας γνωρίζαμε, ότι το πράγμα, επειδή είναι πολύ σοβαρό, θα υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση από το σταθμό.

Οφείλαμε όλοι να περιμένουμε πρώτα την ανακοίνωση του σταθμού και μετά να τοποθετηθούμε κι εμείς, γιατί δε μας έχει φιμώσει κάνεις. Και όλοι, επειδή περισσεύει και η υποκρισία στην ελληνική κοινωνία, εκνευρίστηκα πολύ με το συνάδελφο χθες που ξύπνησε πρωί να έρθει εδώ να κάνει το σόου του και να αποχωρήσει, αξιοποιώντας ακριβώς αυτό, ενώ εσείς από την πρώτη στιγμή το καταδικάσατε, όπως όλοι μας, δεν μπορούσατε να πείτε κάτι παραπάνω.

Θα δανειστώ μια φράση την Σίας χθες από το δελτίο, που είπε: “αυτά τα γεγονότα τα βλέπεις κατάματα, τα καταδικάζεις χωρίς υποσημειώσεις και φροντίζεις να μην επαναληφθούν”. Λοιπόν, παρότι ο κόσμος δεν τα γνωρίζει αυτά, υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο κανόνων για το πως μεταδίδονται αυτά ακόμα και στο διαδίκτυο, γιατί πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπήρξε μια στιγμιαία παράλειψη, ένα ανθρώπινο λάθος από ένας μέλος της παραγωγής, το οποίο βγήκε στον αέρα του διαδικτύου, επαναλαμβάνω, όχι στην τηλεόραση. Έγινε τόση μεγάλη παραπληροφόρηση, κυρίως από τα social media. Ήταν ένα πολύ θλιβερό περιστατικό, να το αφήσουμε πίσω μας γιατί εγώ δεν θέλω να το θυμάμαι. Ο σταθμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί».

Παρακαλούμε περιμένετε ...