Big Brother: Εκτός ο Αντώνης Αλεξανδρίδης για τα χυδαία σχόλια για βιασμό – Οργισμένες αντιδράσεις

Big Brother: Εκτός ο Αντώνης Αλεξανδρίδης για τα χυδαία σχόλια για βιασμό – Οργισμένες αντιδράσεις

Πώς απολογήθηκε ο παίκτης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα σχόλια του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο Big Brother, όταν κατά την διάρκεια συμβουλών στα δύο αδελφια ανέφερε χαρακτηριστικά:«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό».

Μετά τον σάλο που προκλήθηε η η παραγωγή κάλεσε τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας και τον έδιωξε από το reality. Ο Big Brother τον ρώτησε αρχικά αν έχει ασκήσει ποτέ βία σε γυναίκα. Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης απάντησε: «Ποτέ.

Στη συνέχεια, ο Big Brother είπε: «Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες του Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη, σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα».

Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης “απολογήθηκε” λέγοντας τα εξής: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δεν μπορώ να το χωνέψω, με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές. Έχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή προς αυτό το θέμα και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Το έχω καταλάβει, το έχω κατανοήσει. Δεν έχω κατέβει από κάνα βουνό. Και ούτε είμαι 15 χρονών να μην μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω».

O Big Brother επανήλθε λέγοντας: «Αντώνη στο ξαναλέω, σε αυτά τα θέματα δεν χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι»!

Παρέμβαση Πέτσα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε ηχηρή παρέμβαση, αναφέροντας μέσω δήλωσής του πως επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον ΣΚΑΪ για το ζήτημα και ο παίκτης είδε την πόρτα της εξόδου με συνοπτικές διαδικασίες.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Αποσύρθηκε εταιρεία χορηγός

Μετά την κατακραυγή στο διαδίκτυο, την αντίδραση της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης και μια εταιρεία χορηγός του τηλεοπτικού ριάλιτι Big Brother έλαβε άμεσα μέτρα. Συγκεκριμένα αποσύρει την χορηγία της από το κανάλι με μια ανακοίνωσή της στο Facebook.

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι "γυναικοκρατούμενο". Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης».

Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς...

Posted by Rigas Furniture on Sunday, 6 September 2020