Τα δέκα τηλεπαιχνίδια της ερχόμενης σεζόν

Τα δέκα τηλεπαιχνίδια της ερχόμενης σεζόν

Γέλια, φάρσες, τρόμος και πολλά χρήματα θα πέσουν στη «μάχη» της τηλεθέασης

Κοινό μυστικό στα κανάλια είναι πως η νέα σεζόν θα είναι γεμάτη από τηλεπαιχνίδια. Τα παντός είδους ριάλιτι «κούρασαν» το τηλεοπτικό κοινό το οποίο τους γύρισε τη πλάτη κατεβάζοντας τα χαμηλά στον πίνακα της τηλεθέασης.

Οι υπεύθυνοι των σταθμών αποφάσισαν να ρίξουν στην τηλεοπτική αρένα τη νέα σεζόν ανάλαφρα προγράμματα τα οποία θα δώσουν «παιχνιδιάρα» νότα στα προγράμματα τους.

Ποια όμως είναι τα τηλεπαιχνίδια τα οποία θα προβληθούν τη νέα σεζόν;

ΣΚΑΪ 

Με τρία τηλεπαιχνίδια θα μπει στη «μάχη» ο ΣΚΑΪ. Το κανάλι του Φαλήρου ενίσχυσε το δυναμικό του με ένα δυνατό όνομα στον χώρο της παρουσίασης και έχει σκοπό να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το όνομα αυτό, είναι του Γιώργου Λιάγκα ο οποίος θα βρεθεί στο τιμόνι της παρουσίασης του παιχνιδιού «Guess my age» (Μάντεψε την ηλικία μου) και θα είναι αυτό που θα δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο επιστρέφει στη ζώνη των 20.00.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να δείξουν την ικανότητα τους στο να υπολογίζουν την ηλικία των άλλων. Το τελικό έπαθλο για τον παίκτη που θα κατορθώσει να μαντέψει με ακρίβεια την ηλικία 7 αγνώστων προσώπων θα είναι 50.000 ευρώ.

Το δεύτερο παιχνίδι είναι το «Boom» ένα ιδιαίτερα... αγχωτικό παιχνίδι γνώσεων. Δυο ομάδες θα κληθούν να απενεργοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερες «βόμβες» και να κερδίσουν ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο ενώ ταυτόχρονα απαντούν σε ερωτήσεις γνώσεων. Οι σκέψεις των υπευθύνων του σταθμού είναι να αναθέσουν τη παρουσίαση του παιχνιδιού στον Σάκη Τανιμανίδη.

Το τρίτο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, πρόκειται να ενταχθεί στη ζώνη του Σαββατοκύριακου και αφορά στην επαναφορά του «Αδύναμου Κρίκου».

Η πρώτη φορά που προβλήθηκε το τηλεπαιχνίδι στην ελληνική τηλεόραση, ήταν το μακρινό 2001 από το Mega Channel και παρουσιάστρια ήταν η Έλενα Ακρίτα. Αυτή τη φορά, στο τιμόνι της παρουσίασης θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος ο οποίος το παρουσιάζει και στην Κυπριακή τηλεόραση με μεγάλη επιτυχία.

Star 

Με ένα τηλεπαιχνίδι στη... φαρέτρα του ήταν μέχρι στιγμής το Star Channel αλλά αυτό θα αλλάξει την ερχόμενη σεζόν.

Μετά τον Πέτρο Πολυχρονίδη και τον «Τροχό της Τύχης» το οποίο θα συνεχιστεί για μια ακόμη σεζόν, ο σταθμός «έκλεισε» ένα ακόμα πρόγραμμα.

Η ελληνική εκδοχή του «Globetrotters» («Οι κοσμογυρισμένοι») πρόκειται να προβληθεί στο Star πιθανότατα στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής χρονιάς. Πρόκειται για ένα τηλεπαιχνίδι το οποίο συνδυάζει στοιχεία ριάλιτι και παιχνιδιού.

Ανυποψίαστοι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz μεταφέρονται σε διαφορετικά μέρη εκτός Ελλάδος, όπου θα κληθούν να λύσουν γρίφους και να αποκτήσουν ορισμένα αντικείμενα. Όποιος τα βρει πρώτος και επιστρέψει στην Αθήνα αναδεικνύεται και ο νικητής του παιχνιδιού.

Ant1 

Ο σταθμός του Αμαρουσίου, παρατηρώντας τα νούμερα τηλεθέασης και τη προτίμηση που έδειξε το κοινό, τη σεζόν που πέρασε στα τηλεπαιχνίδια του αποφάσισε από νωρίς να δώσει το «πράσινο φως» στις δυο ξανθιές παρουσιάστριες.

Συγκεκριμένα, το «Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια και το «Still Standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου θα συνεχίσουν ως έχουν στην απογευματινή ζώνη του Ant1.

Η βραδινή ζώνη όμως θα ενισχυθεί με ένα ακόμα παιχνίδι το οποίο έχει άρωμα από τα... παλιά.

Πρόκειται για την εκπομπή «My Best Friend’s Fear» η οποία θυμίζει το «Πλάκα κάνεις» το οποίο προβαλλόταν παλαιότερα στον Ant1, και συνδυάζει παιχνίδια με φάρσες τρόμου.

Το concept βασίζεται σε μια παρέα που αποφασίζει να κάνει φάρσα στον ανυποψίαστο φίλο της και δίνει στην παραγωγή λεπτομέρειες για τον χειρότερο φόβο του. Το «θύμα» θα δει αυτόν τον φόβο να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του. Παρουσιαστής θα είναι ο μετρ της πλάκας, Σάββας Πούμπουρας.

Alpha 

Στο πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, «πάσα» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το οποίο ξεκινά στις 19.00, θα δίνει ο Χρήστος Φερεντίνος με το τηλεπαιχνίδι του «Πάνω-Κάτω». Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν χρειάζεται ο διαγωνιζόμενος να έχει γνώσεις αλλά να μπορεί να μαντέψει σωστά. Δύο παίκτες, δύο κερκίδες, δύο ομάδες και πολλά βραχιολάκια. Οι δύο αντίπαλοι θα πρέπει να τοποθετήσουν στη σωστή σειρά τα πιο ανατρεπτικά δεδομένα από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2020, ο Χρήστος Φερεντίνος θα αναλάβει την prime time ζώνη του σταθμού. Μια ζώνη η οποία, παραδοσιακά, για τους σταθμούς είναι η πιο φιλόδοξη και προβάλουν τα πολύ δυνατά τους προγράμματα. Ο παρουσιαστής θα παρουσιάζει ή μια ή δυο φορές την εβδομάδα το «Super Deal».