Ο μεγάλος νικητής του MasterChef, τα δάκρυα και τα «κουτσουπουλάκια» του τελικού

Ο μεγάλος νικητής του MasterChef, τα δάκρυα και τα «κουτσουπουλάκια» του τελικού

Όσα έγιναν στο φινάλε του διαγωνισμού μαγειρικής του Star

Μετά από δεκάδες παρασκευές πιάτων, πολλές δοκιμασίες, άγχος και σχεδόν πέντε μήνες στο σπίτι του MasterChef, οι δύο καλύτεροι μάγειρες, ο Μανώλης και η Σπυριδούλα έφτασαν στον τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής.

Οι δυο αυτοί παίκτες, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού με το πείσμα τους αλλά και τις μαγειρικές τους ικανότητες.

Στη πρώτη φάση του μεγάλου τελικού οι παίκτες, μαζί με τη παρέα τους και τους μέντορες τους ταξίδεψαν στην Ισπανία, και ξεκίνησαν να «κοντράρονται» στη πρώτη δοκιμασία του τελικού.

Σπυριδούλα και Μανώλης κλήθηκαν να δημιουργήσουν πιάτα αντιγραφής του σεφ και ιδιοκτήτη του Amelia, Paulo Airaudo.

Η δεύτερη δοκιμασία που περίμενε τους δυο φιναλίστ, ήταν ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική από τη πρώτη καθώς κλήθηκαν να φτιάξουν ένα μενού έξι πιάτων.

Στην πρώτη δοκιμασία νικητής αναδείχθηκε ο Μανώλης και στη δεύτερη η Σπυριδούλα.

Οι δυο παίκτες αφού έμαθαν τις βαθμολογίες τους από τους κριτές του παιχνιδιού, οι οποίοι στέκονταν μπροστά τους φορώντας τα κουστούμια τους και έχοντας χαλαρή διάθεση, τους έδωσαν το σύνθημα προκειμένου να πάρουν θέση στη κουζίνα του MasterChef για τελευταία φορά.

Μπακαλιάρος κονφί μέσα σε ελαιόλαδο, πατάτα με ελιά και μια σάλτσα με ζωμό καρότου, τζίντζερ και lime ήταν τα πιάτα που έπρεπε να αντιγράψουν οι δυο φιναλίστ στον τελικό του MasterChef. Οι απαιτητικές παρασκευές, του σεφ Φίλιππου Χρονόπουλου, βαθμολογήθηκαν μόνο από τον ίδιο και όχι από τους κριτές του παιχνιδιού. Σπυριδούλα και Μανώλης είχαν στη διάθεση τους τέσσερις ώρες για να φέρουν εις πέρας τη δοκιμασία αυτή.

Στη συνέχεια τους παίκτες περίμενε μια ανατροπή. Συγκεκριμένα οι κριτές ενημέρωσαν τους δυο φιναλίστ πως εκτός από το πολύωρη δοκιμασία που τους κράτησε πίσω από τη κουζίνα τέσσερις ώρες, θα έπρεπε να φτιάξουν και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό γλυκό το οποίο όμως έπρεπε να στήσουν μπροστά στους κριτές. Η μαρέγκα λεμόνι ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Ο Φίλιππος Χρονόπουλος αξιολόγησε και αυτό το πιάτο και παρέδωσε τη βαθμολογία του στους κριτές.

Τα δυο «κουτσουπουλάκια» όπως τους χαρακτήρισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αφού και οι δυο άνηκαν στη δική του ομάδα κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας είχαν απίστευτο άγχος.

Ο τελευταίος σφραγισμένος φάκελος ανοίχτηκε σε ζωντανή μετάδοση και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Το πλατό γέμισε από τους παλιούς παίκτες αλλά και συγγενείς και φίλοι που βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν και να γιορτάσουν όλοι μαζί.

«Είναι ότι πιο ωραίο έχω ζήσει πραγματικά» είπε η Σπυριδούλα λίγο πριν την ανακοίνωσή του τελικού αποτελέσματος.

«Είναι μοναδικό το συναίσθημα, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Νιώθω δικαίωση για τους κόπους μου όλο αυτό το διάστημα» είπε ο Μανώλης.

Η βαθμολογία ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στους δυο παίκτες. Η Σπυριδούλα προηγείτο 15-14 του Μανώλη βάση των βαθμολογιών που είχαν ανακοινωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο παίκτης που συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες από όλες τις δοκιμασίες ήταν ο Μανώλης. Ο παίκτης με την ανακοίνωσή του αποτελέσματος ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...