Τι συμβαίνει με το MasterChef

Τι συμβαίνει με το MasterChef

Τι συμβαίνει με το πρόγραμμα που φέτος έχει την απόλυτη επιτυχία

Είναι γεγονός πως το MasterChef εδώ και τρεις σεζόν αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα.

Μπορεί ο πρώτος κύκλος του να μην είχε τις αντίστοιχες τηλεθεάσεις, την περσινή αλλά και την φετινή σεζόν η επιτυχία του είναι δεδομένη.

Η χημεία των κριτών είναι σίγουρη και ο χαρακτήρας τους αλλά και η δυνατή φιλία που έχουν αναπτύξει τους έχει κάνει από τα πιο αγαπητά τηλεοπτικά πρόσωπα αυτή την περίοδο.

Το MasterChef φέτος πάει πάρα πολύ καλά σε νούμερα τηλεθέασης. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που έχει τερματίσει πρώτο ή δεύτερο στην prime time του πίνακα τηλεθέασης.

Ωστόσο κάποια πράγματα φέτος δείχνουν να μην αρέσουν στους τηλεθεατές οι οποίοι είναι ενεργοί στα social media του προγράμματος και σχολιάζουν ότι βλέπουν.

Το γεγονός πως φέτος το ριάλιτι μαγειρικής έχει αρκετές κόντρες και με δεδομένο ότι οι παίκτες φέτος δεν έχουν την ίδια απήχηση με αυτούς της φετινής σεζόν είναι δεδομένο.

Μπορεί να μεν η ίντριγκα να ανέβασε τα νούμερα, δείχνει πλέον όμως να έχει κουράσει τους τηλεθεατές, οι οποίοι τείνουν να σχολιάζουν πως θέλουν περισσότερο μαγειρική και λιγότερο γκρίνια. Άλλωστε οι παίκτες για αυτό έχουν πάει εκεί, για τις μαγειρικές τους ικανότητες και όχι για τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα.

Ένα άλλο γεγονός, που σίγουρα εξόργισε τους τηλεθεατές αλλά φάνηκε να μην είναι δίκαιο και για τους παίκτες ήταν η απόφαση της παραγωγής να επιστρέψει όχι έναν αλλά τέσσερις παίκτες πίσω στο σπίτι.

Σίγουρα η επιστροφή ενός παίκτη στο σπίτι θα είχε ενδιαφέρον, όμως να γυρνάς τέσσερις παίκτες πίσω στο μέσο της τηλεοπτικής σεζόν και ενώ έχεις φτάσει στους 9 παίκτες θα έλεγε κανείς πως είναι κουραστικό.

Τι πραγματικά συμβαίνει με το MasterChef; Σίγουρα το Star είδε πως το πρόγραμμα είχε επιτυχία, ωστόσο η απόφαση να το «τραβήξει» τόσο τηλεοπτικά όσο μάλλον και σε χρόνο ίσως και να μην αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη.

Στους πίνακες τηλεθέασης κάποιες μέρες το ριάλιτι μαγειρικής φαίνεται να «παίρνει» τον κατήφορο κάποιες μέρες και να βρίσκεται ακόμα και 3ο ή 4ο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή ημέρα που το MasterChef βγήκε 5ο.

Prime Time

Alpha – Το Τατουάζ: 23,6%

Alpha – Έλα στη Θέση μου: 23,3%

Alpha – Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα: 22,5%

Ant1 – Η επιστροφή: 21,3%

Star – MasterChef: 21,1%

ΣΚΑΪ- Survivor: 16,5%

Ant1 – Μην Ψαρώνεις: 14,8%

Open – Ο πρίγκιπας της Φωτιάς: 4,1%

ΕΡΤ1- Η Ζωή εν Τάφω: 2,2%

Μήπως τελικά οι πολλές ίντριγκες κούρασαν το κοινό; Σίγουρα η τηλεθέαση τους είναι άκρως ικανοποιητική και φέτος, ωστόσο θα ήταν ακόμα καλύτερο αν το ριάλιτι επέστρεφε στην περσινή του «συνταγή» η οποία ήταν απολύτως επιτυχημένη. Παίκτες με πιο χαμηλό προφίλ που είχαν πάει καθαρά και μόνο για τις μαγειρικές τους ικανότητες και ξεχώρισαν για αυτές.

Σίγουρα είναι ένα ριάλιτι αλλά δεν παύει να είναι μαγειρικής, οπότε θα ήταν καλύτερο αν ασχολούνταν περισσότερο με τα πιάτα των παικτών και όχι τόσο με τους τσακωμούς και τις λυκοφιλίες τις οποίες έχουν χτίσει μέσα στο σπίτι.