Οι τσακωμοί, τα κλάματα και η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς στο MasterChef

Οι τσακωμοί, τα κλάματα και η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς στο MasterChef

Όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Το φετινό MasterChef τα έχει όλα. Εντάσεις, τσακωμούς, κλάματα και αποχωρήσεις που δεν περίμενε κανείς. Η μπλε ομάδα έχασε στην ομαδική διαδικασία με μικρή διαφορά από την κόκκινη ομάδα.

Οι κριτές πριν την ψηφοφορία, ρώτησαν τους παίκτες αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι κινδυνεύει στο σπίτι. Τότε η Άλκηστις, είπε πως «εκείνη κινδυνεύει, γιατί έλειπε το αλάτι από τα φασολάκια της όπως της είπαν, ενώ είχε φωνάξει τον Τάσο για να τα δοκιμάσει».

Ο Τάσος επέλεξε να μην ψηφίσει τον Χαράλαμπο και τον Πάνο, καθώς είναι φίλοι του και τους εκτιμά και μαγειρικά. Γεγονός που εκνεύρισε την Άλκηστις, η οποία ανέφερε πως «άρα δεν ψηφίζουμε μαγειρικά», για να πάρει την απάντηση «Δεν  ψηφίζω φίλους μου».

Και στην ψήφο του Πάνου, που επέλεξε να ψηφίσει εκείνη και τον Παντελή δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της. Ο Πάνος είπε πως ψηφίζει μαγειρικά και η Άλκηστις ξέσπασε πως το πιάτο του Παντελή ήταν το μόνο που δεν πήρε αρνητική κριτική από τους κριτές, οπότε είναι αδύνατον να ψηφίζει μαγειρικά.

Την ώρα που ήρθε η ώρα της να ψηφίσει, ο Τάσος εκνευρίστηκε και της είπε «χαλάρωσε λίγο, ψήφος είναι» και της είπε να δεχτεί την ψήφο χωρίς «να γινόμαστε ρόμπα».

Στο τέλος ο Τάσος, έθεσε υποψήφιο προς αποχώρηση τον Παντελή που είχε ίσες ψήφους με τον Χαράλαμπο.

Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πιάτο του F&B του MasterChef, Χάρη Αντωνόπουλου.

Το οποίο απαιτούσε προσοχή στις λεπτομέρειες και απόλυτη συγκέντρωση. Πρώτος στην βαθμολογία των κριτών και του καλεσμένου chef βγήκε ο Παντελής μαζεύοντας 25 βαθμούς από τους τέσσερις της κριτικής επιτροπής. Δεύτερη η Άλκηστις Αλεξάκη που συγκέντρωσε 26 βαθμούς και ήταν η πρώτη παίκτρια που επέστρεψε στο σπίτι.

Ο Τάσος όπως του επισήμαναν οι κριτές, άφησε άψητο το γλυκάδι που ήταν και το κεντρικό υλικό της συνταγής και κατάφερε να συγκεντρώσει 18 βαθμούς και να αποχωρήσει από το παιχνίδι.

«Αυτό που με στεναχωρεί είναι που δεν εκπλήρωσα το στόχο που είχα βάλει», είπε ο Τάσος, ενώ και οι κριτές επισήμαναν πως δεν περίμεναν τόσο σύντομα να συμβεί αυτό. «Για να είμαστε δίκαιοι, νομίζω ότι αυτή την κουβέντα την κάνουμε πολύ νωρίς με τον Τάσο», ανέφερε συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ενώ όταν ο ίδιος ο Τάσος είπε ότι πίστευε τον εαυτό του για την πεντάδα, ο Σωτήρης Κοντιζάς απάντησε πως κι εκείνοι τον είχαν για ψηλά

Πρώτη στο σπίτι επέστρεψε η Άλκηστις, με τους παίκτες να μην χαίρονται ιδιαίτερα με την επιστροφή της. Όταν επέστρεψε και ο Παντελής και κατάλαβαν πως αποχώρησε ο Τάσος, τότε ξέσπασαν με την Σπυριδούλα να βάζει ακόμα και τα κλάματα.

Ο Σταμάτης δε πήγε στο δωμάτιο και φώναζε πως είναι αδύνατον να έφυγε ο Τάσος.

«Δεν είναι ότι ήρθε η Άλκηστις! Είναι απίστευτο αυτό που έγινε! Έφυγε ο Τάσος! Αυτό είναι το θέμα! Δεν άξιζε να φύγει τώρα. Θυσιάστηκε χωρίς λόγο», έλεγε ο Σταμάτης.