Το φλερτ του Χικμέτ, οι μάσκες, ο τραυματισμός του Κυριάκου και η ασυλία

Το φλερτ του Χικμέτ, οι μάσκες, ο τραυματισμός του Κυριάκου και η ασυλία

Έλληνες και Τούρκοι, ήθελαν να πάνε στο συμβούλιο του νησιού ως παρατηρητές

Απαιτητικός ο στίβος μάχης και οι δυο ομάδες του Survivor μπήκαν αποφασισμένες να κερδίσουν την ασυλία. Έλληνες και Τούρκοι, ήθελαν να πάνε στο συμβούλιο του νησιού ως παρατηρητές και να μην χρειαστεί να δώσουν κάποιον συμπαίκτη τους ως υποψήφιο προς αποχώρηση.

Ο αγώνας μετατράπηκε ακόμη μια φορά σε ντέρμπι. Οι Έλληνες παίκτες φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να λειτουργούν ως ομάδα, και αυτό είναι κάτι που το τόνισε και ο Σάκης Τανιμανίδης στο τέλος του αγωνίσματος. Χαρακτηριστικά τους είπε πως πλέον μπορεί να τους αποκαλεί «ομάδα» και οι παίκτες στο άκουσμα αυτής της λέξης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η νίκη για το πολυπόθητο έπαθλο της ασυλίας κρίθηκε στον πόντο καθώς ο αγώνας μετατράπηκε σε ντέρμπι. Οι Έλληνες του Survivor «γύρισαν» το παιχνίδι και έφτασαν το σκορ 10-9, κατακτώντας έτσι το δεύτερο αγώνισμα ασυλία. Στο τρίτο παιχνίδι, η ελληνική ομάδα πήρε ακόμη μια νίκη με σκορ 3-2 και έτσι οι Τούρκοι ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να πάνε στο συμβούλιο του νησιού και να ψηφίσουν υποψήφιους προς αποχώρηση.

Στον στίβο μάχης όμως δεν έλειψε και ο τραυματισμός. Ο Κυριάκος Πελεκάνος, ξεκίνησε δυναμικά απέναντι στον Χακάν. Λόγω της μεγάλης έντασης τραυματίστηκε και όλοι έτρεξαν να δουν τι συνέβη, νομίζοντας πως έχει σπάσει το πόδι του. Ο Κυριάκος όμως, παρά τον οξύ πόνο στο πόδι του απαίτησε να συνεχίσει τον αγώνα. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη αλλά σίγουρα κέρδισε τον θαυμασμό των συμπαικτών του.

Σε κάποιο διάλειμμα ανάμεσα στους αγώνες, ο Χικμέτ έδειξε και το πιο τρυφερό πρόσωπο του αφού μιλούσε με τις Ελληνίδες παίκτριες, στις οποίες μάλιστα δεν παρέλειψε να προσφέρει και φρέσκα λουλουδάκια.

Στο τέλος του αγώνα, και με τους Έλληνες να είναι ασφαλείς, η Τούρκικη ομάδα μεταφέρθηκε στον ειδικό χώρο ώστε να διαγωνιστεί για τις δυο ατομικές ασυλίες. Μελίσα και Γιουσούφ ήταν οι νικητές. Η Μελίσα σε δηλώσεις της στην κάμερα της παραγωγής άφησε να εννοηθεί πως αυτό δεν άρεσε στους συμπαίκτες της, καθώς θεωρεί ότι θα την έβγαζαν ως υποψήφια για αποχώρηση, και τώρα έχει μια ευκαιρία να αποδείξει τι πραγματικά αξίζει.

Από την ψηφοφορία των Τούρκων παικτών πρώτη υποψήφια τέθηκε η Ετζέμ με επτά ψήφους. Η Μελίσα επέλεξε τον Οκάι ως δεύτερο υποψήφιο προς αποχώρηση, ενώ ο Γιουσούφ διάλεξε τον Χακάν, πιστεύοντας, ωστόσο πως το κοινό θα τον στηρίξει και δεν θα αποχωρήσει.

Στην ελληνική καλύβα του Survivor τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι τόσο ρόδινα όμως. Ο Βασίλης Βασιλικός, μπορεί σιγά σιγά να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του και πλέον να τον... ρίχνουν  στους στίβους μάχης, στη διαβίωση όμως η κατάσταση φαίνεται πως είναι διαφορετικά.

Ο Βασίλης, κατηγορεί τη συμπαίκτρια πως δεν είναι ότι δείχνει. «Φοράει μάσκες για να γίνει αρεστή στους άλλους, αυτό κάνει μπαμ και εμένα δεν μου αρέσει», είπε ο Βασίλης Βασιλικός κατηγορώντας την ανοιχτά. Η Δήμητρα προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της είπε: «Δεν έχω παραβιάσει κανόνες της καλύβας. Διαφωνώ ότι φοράω προσωπεία. Το βασικό μου χαρακτηριστικό είναι το ότι είμαι αληθινή. Δεν ξέρω γιατί το λέει αυτό, δεν ξέρω γιατί το ξεφουρνίζει έτσι εδώ πέρα. Καλό θα ήταν αν κάποιος ενοχλείται από κάποιον, να το συζητάει, να γίνει μια συζήτηση», είπε μεταξύ άλλων.