Παραμένει «ορφανή» η μια τηλεοπτική άδεια – Τι θα απογίνει

Παραμένει «ορφανή» η μια τηλεοπτική άδεια – Τι θα απογίνει

Δεν εμφανίστηκε κανείς να τη διεκδικήσει μέχρι χθες

Έληξε χθες, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 15.00 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση 2 αδειών, παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Η μόνη αίτηση που κατατέθηκε προκειμένου να διεκδικήσει τη μια από τις δυο «ορφανές» άδειες ήταν η εταιρεία Άλτερ Έγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρία, συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο συγκεκριμένος φάκελος θα αποσφραγιστεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ώστε να ελεγχθεί να τηρεί τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Με την συγκεκριμένη άδεια την οποία διεκδικεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, οι τηλεοπτικές άδειες οι οποίες έχουν προκηρυχθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης φτάνουν τις 6. Οι πέντε έχουν ήδη αδειοδοτηθεί και αναμένεται να κατατεθεί η δεύτερη τους δόση στις 15 Μαΐου.

Η 6η άδεια, την οποία διεκδικεί ο επιχειρηματίας, θα έχει διάρκεια δέκα ετών και η τιμή της εκτιμάται να αγγίξει τα 35 εκατομμύρια.

Ωστόσο, η 7η άδεια παραμένει «ορφανή», αφού μέχρι χθες, που έληξε η προθεσμία δεν εμφανίστηκε ουδείς να την διεκδικήσει. Η συγκεκριμένη άδεια αναμένεται να προκηρυχθεί ακόμη μια φορά λίγο πριν το τέλος του χρόνου. Αν όμως και τότε δεν εκδηλώσει κανείς ενδιαφέρον για την απόκτηση της τότε θα προστεθεί στις θεματικές άδειες οι οποίες είναι και αυτές πανελλαδικής εμβέλειας.