Ο χασάπης, το συμβόλαιο του Ιωαννίδη και η αμηχανία του… κρατς

Ο χασάπης, το συμβόλαιο του Ιωαννίδη και η αμηχανία του… κρατς

Το πρώτο MysteryBox του MasterChef άνοιξε και έφερε πανικό στο πλατό

Το πρώτο Mystery Box του MasterChef άνοιξε χθες και οι παίκτες σίγουρα δεν περίμεναν πως το κουτί θα ήταν... άδειο.

Κριτές και παραγωγή αποφάσισαν να μην ορίσουν βασικό συστατικό σε αυτή τη συνταγή που θα αναδείξει την δημιουργικότητα των παικτών.

Στο χθεσινό επεισόδιο υπήρξαν κάποιες στιγμές που ξεχώρισαν όμως. Το άψητο αρνί του παίκτη και η αντίδραση των κριτών, η παίκτρια που προσπάθησε να ξεγελάσει τους κριτές, η ατάκα για το συμβόλαιο του Ιωαννίδη και η αμηχανία του... κρατς.

Το άψητο αρνί

Ο Πάνος Τόγιας θέλησε να φτιάξει αρνί με πουρέ αγκινάρας και φουντούκια, σάλτσα μανιταριών και κρέμα από «καμένο» αχλάδι. Στο ψήσιμο όμως κάτι πήγε... στραβά. Ο παίκτης παρέδωσε το πιάτο του στους τρεις κριτές και τα σχόλια ήταν απογοητευτικά.

«Ακουγόντουσαν όλα εξαιρετικά αλλά η εκτέλεση μπάζει πάρα πολύ... Αυτό το ψήσιμο στο αρνί δεν είναι ψήσιμο. Αυτό το αρνί δεν μπορεί να το φάει κανείς» του είπε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης πρόσθεσε: «Από τον χασάπη στο πιάτο σας».

Προσπάθησε να ξεγελάσει τους κριτές

Ο χρόνος είναι λίγος και οι παίκτες προσπαθούν μέσα σε αυτόν όχι μόνο να μαγειρέψουν ένα νόστιμο φαγητό που θα εντυπωσιάσει τους κριτές αλλά να στήσουν και ένα όμορφα οπτικά πιάτο.
Η Ελίζαμπεθ Θεοτοκάτου, στην πρώτη δοκιμασία του MasterChef δεν υπολόγισε καλά τον χρόνο της. Με τη λήξη της δοκιμασίας εκείνη συνέχισε να στήνει το πιάτο της.

Ο Πάνος Ιωαννίδης όμως την είδε και τις έβαλε τις φωνές. «Λιζ, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, έχει λήξει ο χρόνος, παρακαλώ να επιστρέψεις αυτό που έβαλες μέσα στο πιάτο πίσω», της είπε ο γνωστός σεφ.

Το συμβόλαιο του Ιωαννίδη και η αμηχανία του... κρατς

Ο Χρήστος, ο παίκτης ο οποίος έχει γίνει αγαπηθεί από το διαδίκτυο και τους τηλεθεατές ως «κρατς» βρέθηκε σε μεγάλη αμηχανία στο χθεσινό επεισόδιο.

Ο παίκτης παρέδωσε το πιάτο του στους τρεις κριτές και ο πρώτος που θέλησε να δοκιμάσει ήταν ο Πάνος Ιωαννίδης ο οποίος όμως ξεροκατάπιε και πνίγηκε.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, βλέποντας τον να βήχει τον ρώτησε: «Να δω τι λέει το συμβόλαιο;» προκαλώντας τα γέλια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου αλλά και του ίδιου του Πάνου Ιωαννίδη. «Δεν φταις εσύ εγώ», είπε ο κριτής στον παίκτη που κοιτούσε αμήχανα τα όσα διαδραματιζόντουσαν μπροστά του.

Οι κριτές σχολίασαν πως πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης του εξήγησε πως ήθελε μια διαφορετική διαχείριση στο κοτόπουλο.

Παίρνοντας το πιάτο του και γυρνώντας στη θέση του, ο Χρήστος ρωτήθηκε από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο: «Χρήστο σε ποια ομάδα είσαι;».

«Σε εσάς» του απάντησε ο Πάνος χωρίς όμως να καταλάβει τι εννοούσε ο κριτής και πώς ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον ρώτησε θέλοντας απλά να δείξει στους άλλους δύο κριτές πως το νόστιμο πιάτο ανήκει στη δική του ομάδα.

Ο Πάνος αγχώθηκε ακόμη περισσότερο γιατί προς στιγμή πίστεψε πως ο κριτής δεν θυμόταν ότι ανήκει στη δική του ομάδα και ανησύχησε ότι το πιάτο του δεν ήταν καλό. Ο συμπαίκτης του Σταμάτης Κωβαίος τον καθησύχασε και του εξήγησε τι εννοούσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.