Ο καπετάνιος Ατζούν, τα συνθήματα, οι τραυματισμοί και οι ήττες

Ο καπετάνιος Ατζούν, τα συνθήματα, οι τραυματισμοί και οι ήττες

Το πρώτο επεισόδιο του Survivor είχε από όλα

Η πρεμιέρα του Survivor Ελλάδα-Τουρκία έγινε χθες μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και το πρώτο επεισόδιο είχε από όλα. Συγκίνηση, αγκαλιές, συνθήματα, φωνές, ένταση, σκληρούς στίβους μάχες και ανατροπές.

Η εταιρεία παραγωγής, Acun Medya είχε φροντίσει τα πάντα και από τα πρώτα πλάνα που προβλήθηκαν στις τηλεοπτικές οθόνες έδειξε πως σκοπός είναι να καθηλωθεί το κοινό.

Στα πρώτα πλάνα η συγκίνηση κυριαρχούσε. Οι παίκτες, Έλληνες και Τούρκοι αποχαιρέτησαν τις οικογένειες τους. Αγκαλιές, φιλιά και ευχές στον κάθε ένα ξεχωριστά ώστε να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι και το τελικό του Survivor.

Οι διαγωνιζόμενοι, πήραν τις βαλίτσες τους και άφησαν πίσω τους τα πολυτελή ξενοδοχεία όπου διέμεναν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για τον Άγιο Δομίνικο.

Μετά το μακρύ ταξίδι τους, Έλληνες και Τούρκοι προσγειώθηκαν στον Άγιο Δομίνικο και μεταφέρθηκαν στην παραλία που θα τους φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα. Ο ενθουσιασμός τους έκδηλος και τα συνθήματα κυριάρχησαν.

Σάκης Τανιμανίδης και Ατζούν Ιλιτζαλί υποδέχτηκαν τους παίκτες στην παραλία και τους έδωσαν χρόνο να συστηθούν στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο καπετάνιος Ατζούν

Ο τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί, θα έχει τον ρόλο του παρουσιαστή στο Survivor που θα προβάλλεται στην γειτονική χώρα. Σάκης και Ατζούν, δίπλα δίπλα, σαν καλοί φίλοι. Στηρίζουν τις δυο ομάδες.

Η είσοδος του Ατζούν στα πλάνα ήταν εντυπωσιακή. Έχοντας στο πλευρό του τον Έλληνα παρουσιαστή, Σάκη Τανιμανίδη, μπήκε στο τεράστιο σκάφος του, το οποίο είχαμε δει και στον περσινό κύκλο του παιχνιδιού και άρχισε τα παιχνίδια στο νερό. Το πράσινο σκάφος, ανέπτυξε ταχύτητα και κύκλωνε τα μικρά σκάφη που μετέφεραν τους παίκτες των δυο ομάδων στην παραλία σκίζοντας τη θάλασσα κάτι που προκάλεσε τον ενθουσιαμό των διαγωνιζομένων οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φωνές.

Η ανακοίνωση του Σάκη Τανιμανίδη

Ο παρουσιαστής, Σάκης Τανιμανίδης, πριν μπουν οι δυο ομάδες του Survivor να διαγωνιστούν για τις πρώτες τους προμήθειες και τα υλικά για να φτιάξουν την καλύβα που θα μείνουν, τους ξεκαθάρισε πως ο φετινός κύκλος θα είναι ακόμη πιο δύσκολος από τους προηγούμενους, καθώς οι στίβοι μάχης θα έχουν υψηλότερο βαθμό δυσκολίας αλλά τις μισές προμήθειες!

Το πρώτο αγώνισμα και το σκορ

Ο πρώτος στίβος μάχης δυσκόλεψε και τις δυο ομάδες. Οι παίκτες από μια ειδική πλατφόρμα έπρεπε να βουτήξουν στο νερό, να ανέβουν σε εξέδρες, να περάσουν κάτω από άλλες και στο τέλος της πίστας να ρίξουν μια μπάλα σε καλάθι. Η επαφή με το υγρό στοιχείο ζόρισε τόσο τους Τούρκους όσο και τους Έλληνες. Ο αγώνας αρχικά φάνηκε ότι θα μετατρεπόταν σε ντέρμπι όμως οι παίκτες της τούρκικης ομάδας βρήκε πιο εύκολα τα πατήματα της και πήρε γρήγορα προβάδισμα στο σκορ. Με τελικό σκορ 9-12 η τούρκικη ομάδα πήρε τη νίκη, τα υλικά για να χτίσει την καλύβα της και τις πρώτες προμήθειες της εβδομάδας.

Τα σχόλια για την πρώτη ήττα

Οι δυο ομάδες του Survivor μπήκαν στις βάρκες τους για να πάει η κάθε μια στο νησί της. Η ελληνική ομάδα συζυτούσε για την πρώτη αυτή ήττα.

«Η ατυχία του Κοσμά μπορεί να συμβεί σε όλους μας» είπε ο Κυριάκος Πελεκάνος για τον συμπαίκτη του που είχε μια άτυχη στιγμή στον στίβο μάχης. Η μπάλα, στον τελικό στόχο, μπήκε στο καλάθι και βγήκε.

Μόλις έφτασαν στο νησί τους, μοίρασαν τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν και ρίχτηκαν στην δουλειά ενώ ο Σπύρος, δήλωσε πως ενθουσιάστηκε με το μέρος και πως αν μπορούσε θα έμενε εκεί, όχι μόνο για πέντε μήνες αλλά για πάντα!

Στο τούρκικο νησί, επικρατούσε ενθουσιασμός και χαρά. Οι παίκτες έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις στις κάμερες και τόνισαν πως το μέρος του Άγιου Δομίνικου που επέλεξε η παραγωγή για να γυρίσει το φετινό Survivor είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό. Αμέσως μετά ρίχτηκαν και εκείνοι στη δουλειά για να φτιάξουν την καλύβα τους.

Καθισμένοι στη παραλία και συζητώντας για τη νίκη τους, οι Τούρκοι παίκτες σχολίαζαν την ελληνική ομάδα και ανέφεραν πως παρατήρησαν πως κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, οι παίκτες δεν εμψύχωναν ο ένας τον άλλον και πως αντί να είναι ομάδα, είναι μεταξύ τους αντίπαλοι.

Το αγώνισμα της ασυλίας

Οι δυο ομάδες, μπήκαν ξανά στις βάρκες και μεταφέρθηκαν στην παραλία όπου θα διαγωνιζόντουσαν για την ασυλία. Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες στο Survivor αφού ο χαμένος θα αναγκαστεί να δώσει στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού τους υποψηφίους προς αποχώρηση και θα αναγκαστούν να αποχωριστούν έναν συμπαίκτη τους.

Φέτος όμως είναι διαφορετικό, αφού οι παίκτες θα διαγωνίζονται σε δυο αγώνες και όχι σε έναν όπως γινόταν στους άλλους κύκλους του ριάλιτι επιβίωσης. Όπως ανακοίνωσε ο παρουσιαστής, Σάκης Τανιμανίδης, η νικήτρια ομάδα και των δυο αγωνισμάτων, θα κερδίζει την ασυλία. Αν το σκορ είναι ισόπαλο, τότε οι δυο ομάδες θα παίζουν ακόμα ένα μικρότερο αγώνισμα το οποίο και θα καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα και θα βγάζει το νικήτη του επάθλου. Έλληνες και Τούρκοι, αγωνίστηκαν σκληρά, αλλά όλα κρίθηκαν στον τελικό στόχο του στίβου μάχης. Οι Τούρκοι παίκτες αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και πήραν και αυτή τη νική στο πρώτο αγώνισμα για την ασυλία. Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα κριθεί στο αποψινό επεισόδιο όπου θα διαγωνιστούν στον δεύτερο αγώνα.