Η ελληνοτουρκική μάχη φέρνει αναταράξεις στα κανάλια

Η ελληνοτουρκική μάχη φέρνει αναταράξεις στα κανάλια

Η επιβίωση στην τηλεθέαση κάνει τους σταθμούς να ανοίγουν τα χαρτιά τους

To «Survivor Ελλάδα-Τουρκία» αναμένεται να γίνει ένα από τα δυνατά προγράμματα του ΣΚΑΪ. Τα περσινά, σχεδόν απογοητευτικά νούμερα, που σημείωσε το ριάλιτι επιβίωσης και τα μειωμένα έσοδα που μπήκαν στο ταμείο του καναλιού, δεν αφήνει περιθώριο για ακόμη μια αποτυχία.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί, στον οποίο ανήκει και η παραγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, θέλει να φέρει τα πάνω κάτω στα τηλεοπτικά δρώμενα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και όπως όλα δείχνουν έχει ήδη αρχίσει να το επιτυγχάνει.

Τα πάνω-κάτω στα κανάλια

Ο ανταγωνισμός μεγάλος και στα κανάλια ήδη επικρατεί αναταραχή ενόψει της πρεμιέρας του Survivor. Το «Star» έχει βγάλει στον «αέρα» το MasterChef 3 το οποίο ήδη, από την φάση των οντισιόν, έχει κερδίσει τους τηλεθεατές. Ενώ αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα προβάλλεται Δευτέρα και Τρίτη, μόλις το Survivor Ελλάδα-Τουρκία ξεκινήσει, η δόση θα γίνει τριπλάσια. Έξι μέρες την εβδομάδα θα προβάλλεται το MasterChef 3 φιλοδοξώντας να αντέξει απέναντι στο «βαρύ πυροβολικό» του ΣΚΑΪ.

Και ο Alpha όμως προετοιμάζει τις αλλαγές του. Διπλά επεισόδια της σειράς που είναι η… ναυαρχίδα του σταθμού, δηλαδή το «Τατουάζ» και νέα επεισόδια από τις σειρές «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» και το «Σόι σου» είναι οι κινήσει που αποφασίστηκαν από τους ιθύνοντες του καναλιού.

Ο Ant1 ρίχνει στην μάχη το «Μην ψαρώνεις» το οποίο αποδείχθηκε «δυνατό πρόγραμμα». Αντί για ένα επεισόδιο την εβδομάδα που προβάλλεται τώρα, θα έχει προσεχώς δύο ενώ το «Υοur face sounds familiar» μπαίνει στον αγώνα κάθε Κυριακή.

Το μόνο κανάλι που ακόμα δεν έχει δείξει τις… διαθέσεις του είναι το Open. Υπάρχουν όμως σκέψεις να βγει το «X-Factor» µε τη ∆έσποινα Βανδή ζωντανά κάθε Παρασκευή.

Ελλάδα εναντίον Τουρκίας

Μόλις το Survivor 2 έφτασε στο τέλος του, οι επίδοξοι Μαχητές άρχισαν να... ψάχνονται. Εξάλλου όλοι ήθελαν να έχουν την πορεία του Ηλία Γκότση. Του Μαχητή που αναδείχθηκε νικητής στον δεύτερο κύκλο του παιχνιδιού και αποχώρησε από τον Άγιο Δομίνικο έχοντας στην τσέπη του το χρηματικό έπαθλο των 100.000 Ευρώ. Η ανταπόκριση του κοινού όμως δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτό έβαλε σε σκέψεις τον Ατζούν Ιλιτζαλί. Αντί, λοιπόν, να ετοιμάσει ακόμα έναν κύκλο του Survivor στον οποίο θα υπάρχουν οι Διάσημοι και οι Μαχητές που θα παλεύουν στους στίβους μάχης, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Έχοντας παρατηρήσει, πως τα επεισόδια στα οποία οι παίκτες του ελληνικού Survivor έρχονταν αντιμέτωποι με τους παίκτες του τουρκικού Survivor, είχαν μεγαλύτερη απήχηση στους τηλεθεατές, αποφάσισε να βγάλει στον «αέρα» το Survivor Ελλάδα-Τουρκία το οποίο φιλοδοξεί να φτάσει ψηλά στον πίνακα τηλεθέασης κερδίζοντας το ενδιαφέρον.

Το μυστήριο με τους παίκτες

Οι στίβοι μάχης θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους του παιχνιδιού και αυτό γιατί πρέπει οι τηλεθεατές να απολαύσουν θέαμα. Για να μην τραυματίζονται όμως οι παίκτες και ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου, έπρεπε να γίνει μια σωστή επιλογή σχετικά με το ποιοι θα ταξιδέψουν στον Άγιο Δομίνικο.

Όσον αφορά στους Έλληνες παίκτες, δημιουργήθηκε ένα μυστήριο σχετικά με την επιλογή τους. Μια ανάσα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και το μόνο άτομο που είχε επιβεβαιωθεί πως θα συμμετάσχει ήταν ο Κυριάκος Πελεκάνος. Αυτό μέχρι χθες το μεσημέρι όπου ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επίσημα όλους τους παίκτες. Πρόκειται για έξι άνδρες και έξι γυναίκες με άριστη φυσική κατάσταση καθώς οι περισσότεροι ασχολούνται με την γυμναστική.

Το παιχνίδι των social media

Για πρώτη φορά φέτος, ο Ατζούν Ιλιτζαλί, έβαλε στο... παιχνίδι τα social media. Στους δυο προηγούμενους κύκλους, τα κοινωνικά δίκτυα είχαν «κάψει» τον Τούρκο παραγωγό αφού οι διαρροές του είχαν κοστίσει σε τηλεθέαση. Φέτος λοιπόν, φρόντισε να βάλει στο παιχνίδι από νωρίς τους χρήστες του διαδικτύου διασφαλίζοντας πως βγαίνουν προς τα έξω ελάχιστες και διφορούμενες πληροφορίες για το παιχνίδι δημιουργώντας μυστήριο μέχρι και για την μέρα που θα ξεκινήσει να προβάλλεται. Γυμναστές ή ηθοποιοί; Άγιος Δομίνικος ή αλλού; Σάββατο ή Κυριακή; Δημιουργήθηκαν ένα σωρό απορίες οι οποίες όπως ήταν φυσικό κέντρισαν το ενδιαφέρον.

«Survivor Ελλάδα-Τουρκία» 7 ημέρες την εβδομάδα

Όχι μια, όχι δύο αλλά εφτά μέρες την εβδομάδα θα είναι «παρόν» στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ το Survivor. Το πρόγραμμα θα προβάλλεται από Σάββατο μέχρι και Τετάρτη ενώ οι δυο μέρες που μένουν κενές θα υπάρχει το Survivor Panorama με την Μπάγια Αντωνοπούλου που θα αντικαθιστά το κενό και θα δίνει άρωμα... επιβίωσης στην μέρα.