Τα μυστικά που υπήρχαν πίσω από τη διάσημη ταινία «Pretty Woman»

Τα μυστικά που υπήρχαν πίσω από τη διάσημη ταινία «Pretty Woman»

Το Pretty Woman δεν είχε καν happy ending και ήταν βασισμένη σε μια σκοτεινή ιστορία

Μια από τις πιο γνωστές ρομαντικές κωμωδίες όλων των εποχών, είναι η μοντέρνα εκδοχή της Σταχτοπούτας... για ενήλικες, το «Pretty Woman» που είναι μια ταινία για τα μεγάλα όνειρα του Χόλιγουντ.

Αν η ταινία είναι μία από τις αγαπημένες σας, δείτε αυτή τη λίστα με τα κρυμμένα μυστικά που υπήρχαν πίσω από αυτήν:

Αλλαγή του τίτλου

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας υποτίθεται ότι ήταν «$ 3000» επειδή αυτό ήταν το ποσό στο οποίο συμφώνησαν οι Vivian και Edward. Αργότερα, οι παραγωγοί και οι συγγραφείς αποφάσισαν ότι το «Pretty Woman» είναι πιο κατάλληλος τίτλος για την ταινία.

Η Demi Moore στο ρόλο της Kit Deluca

Μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς εκείνης της εποχής, όταν η Pretty Woman γυρίζονταν, ήταν η Demi Moore. Φυσικά, οι παραγωγοί της προσέφεραν το ρόλο της Kit Deluca (η κολλητή φίλη της Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία). Ωστόσο, η Demi απέρριψε την προσφορά επί τόπου χωρίς καμία εξήγηση. Η Laura San Giacomo πήρε τον ρόλο και την έπαιξε τέλεια.

Dark FairyTale

Η αρχική ιδέα για την ταινία ήταν πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Η ταινία έπρεπε να αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά των επιχειρηματικών συνοδών στο Λος Άντζελες, σε μια εποχή εθισμού στα ναρκωτικά. Αλλά τελικά, οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι μια ρομαντική κωμωδία θα ήταν πιο ικανοποιητική για το κοινό.

Εναλλακτικό τέλος

Το τέλος της ταινίας δεν γράφτηκε ακόμη και όταν άρχισαν τα γυρίσματα - αυτό άφησε πολύ χώρο για αυτοσχεδιασμό. Για παράδειγμα, η αρχική εκδοχή ήταν πολύ σκοτεινή καθώς θα πέθαινε από υπερβολική δόση. Υπήρξε πολλή συζήτηση για το τέλος, όπως αποκάλυψε και ο Katzenberg, Πρόεδρος του Walt Disney Studios. Όμως, πείθοντας τους παραγωγούς να την κάνουν στην Disney, έγινε ένα παραμύθι και μια ταινία για μια πριγκίπισσα.

Σφάλματα στην ταινία

Ένα άλλο από τα σφάλματα που εντοπίστηκαν ήταν όταν η Vivian έφαγε ένα κρουασάν σε μια στιγμή, αλλά στη συνέχεια το κρουασάν μετατράπηκε σε μια μικρή κρέμα.

Το κόκκινο φόρεμα

Το διάσημο κόκκινο φόρεμα που φορούσε η Vivian για την όπερα υποτίθεται ότι ήταν μαύρο. Ευτυχώς, η Marilyn Vance, η σχεδιάστρια κοστουμιών είχε μια άλλη ιδέα. Ήξερε ότι ένα κόκκινο φόρεμα θα έχει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ένα μαύρο φόρεμα δεν θα το έκανε. Παρ 'όλα αυτά, η Vance δημιούργησε τρία διαφορετικά φορέματα γι' αυτή τη σκηνή και το κόκκινο κέρδισε στο τέλος.

Ο Richard Gere και οι άλλοι ηθοποιοί

Ο Edward, ο ρόλος που παίζει ο Richard Gere και στον οποίο όλοι συμφωνούν σήμερα ότι ήταν ένα τέλειο cast, ήταν επιθυμητό από διάφορους άλλους ηθοποιούς. Μεταξύ αυτών: ο Daniel Day-Lewis, ο Christopher Reeve, ο John Travolta και ο Denzel Washington. Ο σκηνοθέτης του casting επέλεξε τον Richard Gere. Υπήρχε όμως ένας ηθοποιός, που ήταν επιθυμητός από τον σκηνοθέτη, ο Gary Marshall, για τον ρόλο του Edward.

Ο ταλαντούχος Gere

Όντας ένας απίστευτος ηθοποιός, ο Richard Gere έχει και άλλα μεγάλα ταλέντα. Ένα από αυτά ήταν ότι παίζει πιάνο. Στην πραγματικότητα, η μουσική που έπαιξε στη σκηνή του πιάνο δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Gere.

Νύχτα Όπερας

Η νύχτα του Edward και της Vivian στην όπερα έπρεπε να κινηματογραφηθεί στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο. Αλλά λίγο πριν γυριστεί, ένας σεισμός έπληξε το Σαν Φρανσίσκο, οπότε ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί έπρεπε να βρουν έναν εναλλακτικό χώρο. Την τελευταία στιγμή, αποφάσισαν να μεταφερθούν στο Μουσείο Ιστορίας δίπλα στο USC.

Η αφίσα

Ακόμα και στη δεκαετία του 90, το photoshop ήταν ένα εργαλείο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν στη βιομηχανία του κινηματογράφου για να κάνουν τα πάντα να φαίνονται καλύτερα. Στην αφίσα της «Pretty Woman» μπορούμε να δούμε ότι τα μαλλιά του Richard Gere είναι μαύρα, ενώ σε όλη την ταινία είναι γκρίζα. Αλλά ακόμα και το σώμα της Τζούλια Ρόμπερτ, δεν ήταν δικό της! Το σώμα στην αφίσα ανήκει στην γυναίκα που έκανε ντουμπλαρίσματα στην Julia, στη Shelley Michelle. Το κεφάλι της Τζούλια είχε τοποθετηθεί πάνω στο σώμα της Michelle για την επίσημη αφίσα της ταινίας.

Η Drew για τον ρόλο

Η Drew Barrymore ήθελε το ρόλο της Vivian, δεδομένου ότι είχε μερικά προβλήματα εθισμού και ήταν εξοικειωμένη με αυτή την πτυχή του ρόλου. Δυστυχώς, ήταν πολύ νέα για το ρόλο της «συνοδού». Την εποχή εκείνη η Drew ήταν μόλις 15 ετών.

Βιντεοσκόπηση σε εξωτερικό χώρο

Οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης είχαν την επιθυμία να κάνουν την ταινία όσο το δυνατόν πιο αυθεντική και ως εκ τούτου, αποφάσισαν ότι όλα τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν έξω, αντί να δημιουργήσουν ένα παρόμοιο σκηνικό σε στούντιο. Ένας από αυτούς τους εξωτερικούς χώρους ήταν ένα εστιατόριο στο κέντρο του Λος Άντζελες. Στην ταινία, το εστιατόριο ονομάζεται Voltaire, αλλά στην πραγματική ζωή, το όνομα του εστιατορίου ήταν το Cicada. Το ίδιο εστιατόριο χρησιμοποιείται επίσης σε ταινίες όπως «Bruce Almighty» και «Indecent Proposal».