Η Formula 1 αποκτά το δικό της κανάλι

Η Formula 1 αποκτά το δικό της κανάλι

Πριν το γκραν πρι της Βαρκελώνης αναμένεται να λανσαριστεί η F1 TV

Τον ερχόμενο Μάιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η F1 TV, η υπηρεσία streaming της Formula 1 που θα δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού να παρακολουθούν τα γκραν πρι ζωντανά αρχικά από τους υπολογιστές τους, και αργότερα από τις φορητές συσκευές τους με λογισμικό Android ή iOS.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Formula 1, η υπηρεσία, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο και επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Μάρτιο, θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη δοκιμαστικά σε ένα μικρό δείγμα οπαδών στα δύο επόμενα γκραν πρι της Κίνας και του Αζερμπαϊτζάν, και θα λανσαριστεί πριν από το γκραν πρι της Βαρκελώνης, που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου.

Η υπηρεσία θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικά πακέτα. Το F1 TV Pro θα είναι το πιο προνομιακό και θα παρέχει ζωντανή μετάδοση των αγώνων με πρόσβαση στις κάμερες και των 20 οδηγών, ενώ ζωντανά θα μεταδίδονται και τα δοκιμαστικά, οι συνεντεύξεις Τύπου και οι συνεντεύξεις πριν και μετά τα γκραν πρι. Αργότερα θα προστεθούν στην υπηρεσία και τα πρωταθλήματα FIA Formula 2 και GP3 Series, καθώς και το Porsche Supercup.

Το δεύτερο πακέτο, F1 TV Access, θα είναι φθηνότερο και θα προσφέρει streaming με καθυστέρηση και εκτεταμένα στιγμιότυπα από τις δοκιμές και τα γκραν πρι, καθώς και πρόσβαση σε βίντεο από το ιστορικό αρχείο της Formula 1.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επένδυση της Formula 1 στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Η τιμή της υπηρεσίας θα κυμαίνεται από 70 έως 150 δολάρια ετησίως, ή 8-12 δολάρια το μήνα, ενώ οι τιμές θα διαμορφώνονται ανάλογα με την κάθε τοπική αγορά.