Ποδήλατο… χωρίς πετάλια!

Ο σχεδιασμός του Fliz βασίζεται σε εκείνον που είχε κάνει ο “πατέρας του ποδηλάτου”.

Ο λόγος για τον Γερμανό Βαρόνο Καρλ Βον Ντράις ο οποίος έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ιστορία του δημοφιλούς δίτροχου μιας και σχεδίασε την πρώτη μορφή ποδηλάτου κάτι που τον καθιέρωσε ως τον “πατέρα του ποδηλάτου”.
Τι είναι το Fliz; Ουσιαστικά ένα... απλό δίτροχο το οποίο δεν διαθέτει πετάλια και τίθεται σε κίνηση όταν ο αναβάτης σπρώχνει με τα πόδια του προς τα πίσω.


Η κατασκευή του Ντράις έγινε γνωστή και ως “hobby-horse” και ως στόχο είχε να αντικαταστήσει το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο, κάτι που τελικά όπως φαίνεται κατάφερε και με το παραπάνω.
Έτσι, το Fliz έρχεται σήμερα για να αποτελέσει μια μετεξέλιξη του “hobby-horse”, είναι κατασκευασμένο από στρώσεις γυαλιού και ανθρακονημάτων ενώ φέρει όλα τα γνωστά εξαρτήματα των ποδηλάτων όπως τιμόνι, φρένα (υδραυλικά) και μεταξόνιο.
Ο σκελετός του είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αγκαλιάζει το σώμα του αναβάτη και το βάρος κατανέμεται σε μια μεγαλύτερη περιοχή, ενώ διασφαλίζεται η ασφαλής και σταθερή οδήγηση. Μάλιστα η ζώνη αντικαθιστά τη σέλα και προσαρμόζεται ανάλογα με τον αναβάτη.
Πάρτε μια πρώτη γεύση από το video που ακολουθεί: