Top σημεία για extreme δραστηριότητες στη φύση

Ο Αχιλλέας Παπαευθυμίου, της Alpine Zone, μας μυεί στο μαγικό κόσμο των extreme δραστηριοτήτων στη φύση

- Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται οι outdoor δραστηριότητες;

Το Rafting είναι κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών και άνω, στο Βοϊδομάτη το καλοκαίρι, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες από 6 ετών με τη συμμετοχή και τη συγκατάθεση γονέα. Τα σπορ αυτά έχουν βαθμούς δυσκολίας. Τα παιδιά, και γενικότερα τις οικογένειες της βάζουμε σε μικρό βαθμό δυσκολίας.

- Υπάρχει μια αντίληψη πως οι δραστηριότητες στη φύση είναι αρκετά επιβαρυντικές οικονομικά. Ισχύει αυτό;

Η επιβάρυνση είναι πλέον ουσιαστικά μόνο η μετακίνηση με το αυτοκίνητο. Η διαμονή έχει πέσει αισθητά, ξεκινάει απο 40 ευρώ το δίκλινο, ενώ το rafting για παράδειγμα κοστίζει από 25 ευρώ. Μια οικογένεια 4 ατόμων μπορεί να κάνει με 90 ευρώ.

- Ποιες δραστηριότητες προτείνει η Alpine Zone και σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείται;

Οι πιο δημοφιλής δραστηριότητες είναι rafting στον Άραχθο και το Βοϊδομάτη στην Ήπειρο, σκι στο Βασιλίτσα στα Γρεβενά, canyoning στα φαράγγια των Ιωαννινων, πεζοπορία στο Βίκο στην Ήπειρο, ανέβασμα στη Δρακόλιμνη των Ζαγορίων, τουρ με τζιπ ή με μικρά βαν στην περιοχή του Ζαγορίου Τζουμέρκων και στη Βάλια Κάλντα το μεγαλύτερο εθνικό Παρκο της Ελλάδας. Πρωταγωνιστής βέβαια τους χειμερινούς μήνες, είναι το σκι στη Βασιλίτσα.

- Υπάρχει πάντα μαζί μας κάποιος επιβλέπον;

Σε όλες τις δράσεις πάντοτε υπάρχει πιστοποιημένες συνοδός είτε από τηνΕλληνική Ομοσπονδία ή απο παγκόσμιους φορείς Γιαγια το rafting για παράδειγμα και δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης στη χώρα μας και έτσι η Αlpine Ζone για την εξασφάλιση ποιότητας ελέγχεται από την TUV Austria Hellas.

- Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα και για παιδιά;

Σε όλα τα σπορ μπορούν να συμμετέχουν παιδιά. Υλοποιούμε απλώς τη δράση σε εύκολα επίπεδα.

- Πόσο κοστίζει ενδεικτικά ένα ομαδικό πακέτο για παράδειγμα τεσσάρων ατόμων για rafting; Και τι περιλαμβάνει;

Το κόστος ανέρχεται στα 150 ευρώ για τέσσερα άτομα και περιλαμβάνει διαμονή σε 4/νο δωμάτιο, πρωινό, και rafting στο Βοϊδομάτη ή τον Άραχθο.

- Φροντίζετε και για το φαγητό;

Σε όσους επιθυμούν μπορούμε να αναλάβουμε και το φαγητό από πριν, ή ερχόμενοι στην περιοχή μας να τους προτείνουμε ανάλογα το είδος φαγητού που επιθυμούν μοναδικές ταβέρνες να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα και γεύσεις.

- Ποιες δραστηριότητες θα προτείνατε σε κάποιον που δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με κάποια από αυτές που διαθέτετε;

Το rafting είτε στον Άραχθο που είναι ο πιο ενδεδειγμένος ποταμός στη χώρα μας, ή στον Βοϊδομάτη. Το ski θα πρότεινα να το δοκιμάσει στη Βασιλιτσα και να κάνει τουρ στη Βάλια Κάλντα ή το Ζαγορι.

- Αντίστοιχα ποιες θα προτείνατε σε λάτρεις των extreme sports και της φύσης;

Θα πρότεινα canyoning, Hydro Speed, ski στη Βασιλιτσα και rafting.

- Ενόψει εορτών, υπάρχουν κάποια χριστουγεννιάτικα πακέτα που έχετε ετοιμάσει;

Ένα πολύ συμφέρον πακέτο για τα Χριστούγεννα, ειναι για το σκι στη Βασιλίτσα με τρεις διανυκτερεύσεις (με πρωινό και εξοπλισμο) με 200 ευρώ για δυο άτομα.