Οι καλύτερες διαδρομές για ποδήλατο

Από το βουνό ώς τη θάλασσα, τα πάρκα και τα κτήματα! Κάνουμε ορθοπεταλιές και ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της πόλης μας με τον πιο fun τρόπο.

Τατόι


Η διαδρομή είναι… βασιλικού επιπέδου, έχει πολλά μονοπάτια αλλά και διαφορετικές πορείες για να επιλέξεις.

Διαδρομή Ψυχικό – Νέα Ερυθραία


Ξεκίνησε από το Φάρο και ακολούθησε το διαδημοτικό ποδηλατόδρομο περνώντας από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Διαμαντίδου, 25ης Μαρτίου, Πριγκιπίσσης Ελένης και Κοκκώνη. Συνέχισε εκτός ποδηλατόδρομου στον παράδρομο της Κηφισίας και φτάσε ώς τον κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου. Στο κέντρο του Χαλανδρίου (οδός Δάσους), μπες ξανά στον ποδηλατόδρομο ώς τη Νέα Ερυθραία.

Γύρω από τη λίμνη του Μαραθώνα


Εκτός από το γεγονός ότι η διαδρομή περιμετρικά της λίμνης είναι πανέμορφη, μπορείς από τη λίμνη να κατέβεις στο χωριό του Μαραθώνα μέσα από το φαράγγι. Αν είσαι πιο… active ποδηλάτης, μπορείς να κάνεις ακόμα και τη διαδρομή από την Κηφισιά στο Μαραθώνα με ποδήλατο.

Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον


Διαδρομές μέσα στο πράσινο, λιμνούλες και πάπιες για να χαζεύεις. Κι αν κουραστείς... καφές για να αράξεις.

Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου


Υπάρχει ποδηλατόδρομος μήκους 4 χλμ.

Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι


Το άλσος του κτήματος Συγγρού είναι γεμάτο μονοπάτια και κυκλικές διαδρομές, ιδανικές για γυμναστική σε ένα όμορφο περιβάλλοντα χώρο γεμάτο πράσινο.

Πάρνηθα


Άφησε το αυτοκίνητο στην περιοχή της Αγ. Τριάδας και συνέχισε με το ποδήλατο. Πέρνα τις μπάρες και κάνε τον κύκλο της κορυφής.

ΟΑΚΑ


Κλασικά, αγαπημένα και… κυκλικά, για πιο μονότονες ποδηλατοβόλτες αλλά και πιο safe, χωρίς χώματα και λακούβες.

Υμηττός


Ιδανικές διαδρομές για λάτρεις του Downhill με δεκάδες αφορμές για καταβάσεις. Μία από τις προτεινόμενες (και μάλιστα αυτή στην οποία διοργανώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Downhill) είναι σε απόσταση περίπου 1 χλμ από τις κεραίες του ΟΤΕ με τερματισμό στην περιοχή Καλοπούλα της Καισαριανής.

Διαδρομή Φάληρο – Γλυφάδα


Ο πανέμορφος παραλιακός δρόμος, παράλληλος της λεωφόρου Ποσειδώνος, είναι ιδανικός για παραθαλάσσιες βόλτες με το ποδήλατο.

Διαδρομή Καβούρι-Βουλιαγμένη


Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα αυτοκίνητα και με κατεύθυνση προς Βουλιαγμένη, στρίψε πριν από το Λαιμό προς Καβούρι και απόλαυσε μια παραδεισένια διαδρομή με εκπληκτική θέα.

Ακρόπολη

Η διαδρομή ξεκινά από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συνεχίζει ώς το Θησείο, διασχίζει την Πλάκα, φτάνει ως τα Αναφιώτικα και καταλήγει και πάλι στην Αρεοπαγίτου.

Διαδρομή Καλλιθέα - Μοσχάτο


Από τον σταθμό του τρένου ακολούθησε τον πεζόδρομο της Πατρ. Γρηγορίου και στρίψε αριστερά στην οδό Φορνέζη. Στο τέρμα της συναντάς το ποτάμι, απ’ όπου ξεκινάει και ο ποδηλατόδρομος του Μοσχάτου. Συνέχισε (επί της Ιλισού) ακόμη και μετά το τέρμα του ποδηλατοδρόμου και αν έχεις κι άλλες αντοχές στρίψε αριστερά, πέρνα το γεφυράκι και περίπου 300 μ. μετά τη συμβολή με τη Θησέως, θα συναντήσεις την υπόγεια διάβαση που οδηγεί στην παραλία.

Διαδρομή ΣΕΦ – Φάληρο


Ο παράδρομος της παραλιακής σπάνια έχει αυτοκίνητα και μάλιστα είναι και αρκετά μεγάλος ώστε να απολαύσεις τη διαδρομή.

Ζάππειο


Περιμετρικά του Ζαππείου ή ακόμα και μέσα στο Βασιλικό Κήπο. Τέλεια ποδηλατοβόλτα για χαλάρωση.