Η έκθεση Rethink Athens αλλάζει πόστο

Μετά την τρομερά μεγάλη προσέλευση του κοινού στους χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η έκθεση του ReThink Athens μεταφέρεται.

Έτσι, από την Πέμπτη 14 Μαρτίου ως και την Τρίτη 26 Μαρτίου, τα σχέδια θα βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας, στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό “Σύνταγμα”.

Ενδεικτικό, είναι πως σε μόλις 11 ημέρες, η έκθεση ξεπέρασε τους 21.000 επισκέπτες, οι οποίοι πλέον αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

Ο επισκέπτης, θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση, να δει τον προβληματισμό για την ανάπτυξη του κέντρου της πόλης μέσα από το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Rethink Athens, αλλά και να γνωρίσει τη βραβευμένη πρόταση που θα ανασυγκροτήσει το κέντρο της Αθήνας. Για το λόγο αυτό στην έκθεση θα δίδεται και ειδικό ενημερωτικό υλικό με τους στόχους του Rethink Athens που οργάνωσε και χρηματοδότησε το Ίδρυμα Ωνάση, αλλά και με τα βασικά χαρακτηριστικά της πρότασης που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου, σε μια εσωτερική "πλατεία", παρουσιάζονται τα 27 προπλάσματα που υποβλήθηκαν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Τα προπλάσματα έχουν ως θέμα την πλατεία Ομονοίας, τη διασταύρωση των οδών Κοραή και Πανεπιστημίου και άλλα σημεία της περιοχής παρέμβασης τα οποία επελέγησαν ελεύθερα από τους διαγωνιζόμενους.

Στις ξύλινες επιφάνειες που περιβάλλουν την "πλατεία" παρουσιάζονται οι προτάσεις που διακρίθηκαν στα δύο στάδια του διαγωνισμού: τα δύο βραβεία, οι δύο έπαινοι, η εύφημος μνεία της επιτροπής και οι άλλες 4 επιλαχούσες προτάσεις του δευτέρου σταδίου, καθώς επίσης και η βραβευμένη ουτοπική πρόταση και οι τρεις μελέτες που εξαγοράστηκαν κατά το πρώτο στάδιο.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των μελετών που κατατέθηκαν στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού και δεν έτυχαν διάκρισης. Οι μελέτες που προεπελέγησαν από την κριτική επιτροπή του πρώτου σταδίου για να συμμετάσχουν στην τελική κρίση παρουσιάζονται αναλυτικά, ενώ όλες οι υπόλοιπες μελέτες παρουσιάζονται συνοπτικά.

Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό στις 7 μμ την Πέμπτη 14 Μαρτίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.