Θεσσαλονίκη για γυναίκες, όλη την εβδομάδα

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη σύγχρονη γυναίκα από την Ανθρωπιστική και την Οικονομική κρίση.

Εικαστική δράση, ανοιχτή συζήτηση και σειρά ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών από την Τρίτη 5 Μαρτίου έως το Σάββατο 9 Μαρτίου θα τρέχουν με στόχο να αναδείξουν το ρόλο και τα προβλήματα της Γυναίκας στην εποχή της Ανθρωπιστικής και Οικονομικής κρίσης.

Στις 8 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με ομιλήτριες τις Σοφία Κουΐδου, Αντιπρύτανη, Ιατρική ΑΠΘ, Ιφιγένεια Καμτσίδου, Νομική ΑΠΘ, Σάσα Λαδά, Αρχιτεκτονική - Γυναικείες Σπουδές ΑΠΘ και Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη και θα συντονίσει η Δανάη Χατζόγλου, Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος.

Θα ακολουθήσει μουσικό πάρτι, στο Φουαγέ του Δημαρχείου στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, από την Τρίτη 5 έως και το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 12.00-13.00, θα πραγματοποιούνται ραδιοφωνικές εκπομπές οι οποίες θα μεταδοθούν από το Ρ/Σ FM 100 με ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη από την TV 100. Καλεσμένοι θα είναι ειδικοί επί των γυναικείων ζητημάτων, αλλά και γυναίκες που θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Τα θέματα των εκπομπών θα είναι τα εξής:

5 Μαρτίου: “Τα στερεότυπα των Νέων Γυναικών τα τελευταία χρόνια”

6 Μαρτίου: “Οικογενειακό Δίκαιο & Γυναικείες Σπουδές”

7 Μαρτίου: “Κακοποιήσεις & Βία”

8 Μαρτίου: “Ανεργία των Γυναικών”