Harlem Shake: Ευχαριστώ, δεν θα πάρω

Είναι αυτό που λέμε... “σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας”;

Ο πανικός που προήλθε από τον τροφαντό Κορεάτη Psy που χτυπιόταν στους ρυθμούς του Gangnam Style έκανε σε λίγες μόλις ώρες το γύρο του κόσμου από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέβηκε στο youtube.

 (Gangnam Style - Psy)

Η παγκόσμια κοινότητα των “μοντέρνων” νέων, έσπευσε να υιοθετήσει τις ατσούμπαλες κινήσεις του και να τις κάνει κάτι σαν... το μακαρένα του 2012 με γελοία αποτελέσματα που περισσότερο είδαμε για να γελάσουμε παρά για να γίνουμε ένα με τον παλμό των εξελίξεων.

Το Gangnam Style ποτέ δεν με αφορούσε. Θες γιατί έχω ξεπεράσει αυτή την ηλικία; Θες γιατί από την πρώτη στιγμή το θεωρούσα το μέγιστο χορευτικό σκουπίδι που είδα τα τελευταία χρόνια; Θες γιατί ο χορός και η μουσική είναι εντελώς διαφορετικά αποτυπωμένα στο μυαλό μου;

Όπως και να' χει είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με αυτή την “τάση” των -καλώς ή κακώς- δεκάδων εκατομμυρίων views στο youtube, ούτε σε επαγγελματικό, ούτε σε προσωπικό επίπεδο.

Η σταγόνα όμως ξεχείλισε το ποτήρι όταν το wall μου στο facebook άρχισε να γεμίζει με έναν νέο “πανζουρλισμό” που ακούει στο όνομα Harlem Shake.

(Harlem Shake)

Ανέβηκε για πρώτη φορά στο youtube στις 23 Αυγούστου του 2012, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό, ασυνάρτητο, κακόγουστο κομμάτι, του οποίου το ρεφρέν προστάζει “do the Harlem Shake”.

Ακολουθεί το χάος. Ένα τρομακτικό συνονθύλευμα ανθρώπων που κοπανιούνται χωρίς λόγο, μα και χωρίς ρυθμό που... παρ' όλα αυτά έχει λέει και ιστορία:

Το Harlem Shake είναι ένα στιλ χορού που κινησιολογικά θέλει τους ώμους να τινάζονται απότομα προς αντίθετες κατευθύνσεις. Έχει τις ρίζες του στον original χορό του Harlem της Νέας Υόρκης του 1981. Προφανέστατα όμως η συγκεκριμένη “έκδοση” του 2013 δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την αυθεντική, και ουσιαστικά αποτελεί μια παρωδία του συγκεκριμένου στιλ χορού.

Πραγματικά, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Όχι τόσο για να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται αλλά κυρίως για να μην τρομάξετε αν δείτε τα παιδιά σας να χτυπιούνται μια μέρα στους ρυθμούς του.

Δεν έχουν πάθει επιληπτική κρίση και ούτε παίρνουν ναρκωτικά. Είναι “μοντέρνα” και ακολουθούν το παγκόσμιο trend του Harlem Shake.

(Θου Κύριε...)

Διαβάστε αναλυτικά όλη την ιστορία και πορεία του Harlem Shake εδώ