30 πράγματα που πρέπει να κάνεις το φθινόπωρο

Parties και συναυλίες, events για κάθε γούστο αλλά και αφορμές για να λατρέψεις την πόλη σου, συγκεντρώνονται στον απόλυτο fall preview οδηγό που ώς τις αρχές Δεκεμβρίου θα ακολουθούμε πιστά.

 Ώρα για τρέξιμο!

Όπως κάθε φθινόπωρο, έτσι και φέτος, την παράσταση κλέβει το πιο ιστορικό "event" της Ελλάδας. Ο 30oς Κλασικός Μαραθώνιος είναι προγραμματισμένος για την 11η Νοεμβρίου, όπου στις 9:00 το πρωί ακριβώς θα ακουστεί η σειρήνα της έναρξης από τον Μαραθώνα, με τους θαρραλέους συμμετέχοντες να καλούνται να τρέξουν 42 χλμ ώς το Καλλιμάρμαρο.

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Παραμένει πιστό στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού του και επανέρχεται δυναμικά από τις 2 ώς και τις 11 Νοεμβρίου. Φέτος, προετοιμαζόμαστε για μια ακόμη πιο ανανεωμένη εμφάνιση, με σαφέστατο προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και -όπως πάντα- με εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους, αλλά και ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με προβολή 3 ταινιών–σταθμών στο έργο του και μία συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου. 

"Αν": Η πρώτη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στις αίθουσες από Νοέμβριο

Στις 29 του Νοέμβρη το box office αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο με την πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια του πάντα ανήσυχου Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία για όλες τις ηλικίες, ένα "παραμύθι, όπου ό,τι πιο απλό τελικά είναι και το πιο δύσκολο", όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί από τον ίδιο για το σενάριο του "Αν". Στα highlights σημειώνουμε τον αφηγηματικό ρόλο του Αντωνάκη και της Ελενίτσας Κοκοβίκου, τους ήρωες της ταινίας "Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα", τους οποίους και πάλι ενσαρκώνουν οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού.

Ο Σπύρος Λούης αναβιώνει στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Λίγους μήνες μετά την απόκτηση του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη σε δημοπρασία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το εκθέτει δημόσια για ένα χρόνο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Πρόκειται για το αυθεντικό κύπελλο που του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας, και θα το συναντάτε καθημερινά στην είσοδο του Μουσείου, πλαισιωμένο από οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό. Tip: Το κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου όπου δεν απαιτείται αγορά εισιτηρίου.

Αυλαία στη Λυρική με "Μανόν Λεσκώ" του Πουτσίνι

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι και για ένα πολιτιστικό δρώμενο που ανοίγει την αυλαία του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον ιδανικότερο τρόπο. Η «Μανόν Λεσκώ», σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Τζαν Κάρλο Ντελ Μόνακο, παρουσιάστηκε τελευταία φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή πριν από 26 χρόνια, ενώ φέτος αναβιώνει από τις 21 Οκτωβρίου.
Ιnfo: Παραστάσεις: 7, 9, 11, 14, 18 Νοεμβρίου. Τιμές: Από €20. Στο Θέατρο Ολύμπια: Ακαδημίας 59-61, Αθήνα, τηλ. 210 3662100.

Μαφία, Βία και Σον Πεν έρχονται στο "Gangster Squad"

Ράιαν Γκόσλινγκ, Σον Πεν, Έμα Στόουν και Νικ Νόλτε είναι μόνο ορισμένα από τα ονόματα του "Gangster Squad", ενός πολυαναμενόμενου μαφιόζικου φιλμ που παρουσιάζει τη ζωή του γκάνγκστερ Μίκι Κοέν, ο οποίος είχε υπό τον έλεγχό του το σημαντικότερο κομμάτι της παρανομίας του Λος Άντζελες τη δεκαετία του ’40. Πρόκειται για μια περιπέτεια εποχής, που σινεφίλ και κριτικοί περιμένουν πώς και πώς. Στην Ελλάδα προβάλλεται από 25 Οκτωβρίου.

Ο Ελληνικός Κόσμος μάς πάει Ανταρκτική

Μια καινούρια «Αποστολή» ξεκίνησε από τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα, μέσα από τη νέα έκθεση «Αποστολή: παγωμένη Ανταρκτική» που ξεκινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Πρόκειται για τη δημοφιλή έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου η οποία για πρώτη φορά έρχεται και στην Αθήνα, όπου θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ώς και τον Φεβρουάριο. Το concept είναι διαδραστικό μιας οι επισκέπτες παίρνουν το ρόλο του «δόκιμου» και υπό την καθοδήγηση του διοικητή του σταθμού αντιμετωπίζουν μια σειρά από συναρπαστικές και... παγωμένες προκλήσεις που θα κερδίσουν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, στον χώρο της Θόλου του Ελληνικού Κόσμου, θα προβάλλεται με διαφορετικό εισιτήριο η τρισδιάστατη ταινία εικονικής πραγματικότητας «Παγωμένοι Κόσμοι».
Info: Διάρκεια έκθεσης: Έως τέλη Φεβρουαρίου. Διεύθυνση: Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212 2540000. Website: www.hellenic-cosmos.gr.

Η Κοκκινοσκουφίτσα για πρώτη φορά σε παιδική όπερα

Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περώ, με μια διαφοροποιημένη εξέλιξη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τη μορφή παιδικής όπερας. Μια παρόμοια παράσταση, οι μικροί φίλοι της Λυρικής, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πέρυσι μέσα από την επιτυχία του Παπουτσωμένου Γάτου του Θωμά Μοσχόπουλου, ενώ φέτος, σε ρόλο σκηνοθέτη, συναντάμε το Δημήτρη Καρατζά.
Info: Παραστάσεις από 3/11. Θέατρο Ολύμπια, Παιδική σκηνή. Διεύθυνση: Ακαδημίας 59-61, Αθήνα. Τηλ.: 210 3662100. Website: www.nationalopera.gr.

Ο Robbie Williams επιστρέφει με νέο άλμπουμ

Το 9ο solo album του χαρισματικού Βρετανού τραγουδιστή περιμένει το φανατικό κοινό στις 5 Νοεμβρίου από τη Universal Music. Αποφασισμένος να κρατήσει το στέμμα του στον θρόνο της σύγχρονης pop, αλλά και λίγο μετά από την πολύκροτη επανένωση των Take That και την κυριολεκτικά θριαμβευτική tour τους, ο Robbie Williams επιστρέφει με το "Take The Crown" και 14 ολοκαίνουρια τραγούδια σε ένα –ακόμα- άλμπουμ που σίγουρα θα σπάσει τα ταμεία. Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε επίσημα στις 29 Οκτωβρίου, οπότε και θα κυκλοφορήσει το "Candy", ένα από τα κομμάτια του cd.

Στηβ Γιανάκος: Από το MoMa της Νέας Υόρκης στην Αθήνα

Άρχισε να εκθέτει το 1966, στο αποκορύφωμα της pop art. Έχει διακριθεί ακόμη και με το βραβείο Guggenheim, ενώ παράλληλα έχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 30 ατομικές και δεκάδες ακόμη ομαδικές εκθέσεις, με πιο πρόσφατη την Exquisite Corpses: Drawing & Disfiguration στο MoMa της Νέας Υόρκης. Φέτος, δύο χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση στην Ελλάδα, ο Στηβ Γιανάκος επέστρεψε από τις 12/9, με ακόμη μεγαλύτερη "προσήλωση" στα καρτούν και τα κόμικς, αλλά και νέες σουρεαλιστικές προκλήσεις.
Info: Διάρκεια έκθεσης: Έως 3 Νοεμβρίου στην Γκαλερί ΑΔ. Διεύθυνση: Παλλάδος 3, Ψυρρή. Τηλ.: 210 3228785

Στον ρυθμό των MTV Europe Music Awards

Για τις 11 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο το μεγαλύτερο μουσικό party της Ευρώπης, με τους υποψηφίους για τη φετινή 19η απονομή, να λάμπουν ακόμη περισσότερο από άλλες χρονιές. Rihanna και Taylor Swift διεκδικούν τον τίτλο της pop πριγκίπισσας με 6 και 5 υποψηφιότητες αντίστοιχα, ενώ από τα υπόλοιπα ονόματα ξεχωρίζουν οι Alicia Keys, Pitbull, Killers Justin Bieber, Katy Perry, Lady Gaga, Lana Del Rey και η πρωτοεμφανιζόμενη όσο και πολλά υποσχόμενη Carly Rae Jepsen. Οι ψηφοφορίες έχουν ξεκινήσει στο www.mtvema.com από τις 17 Σεπτεμβρίου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ενώ η live μετάδοση θα γίνει στις 11/11, στις 21:00, από τη συχνότητα του MTV, σε μια βραδιά που θα παρουσιάσει η Heidi Klum.

Kλικ στο Athens Photo Festival

Μπορεί ο θεσμός του 25ου Athens Photo Festival να έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Οκτωβρίου, πολλές όμως από τις δράσεις του συνεχίζονται και τον Νοέμβριο, δίνοντας στους λάτρεις της φωτογραφίας τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το ταλέντο καταξιωμένων ή ανερχόμενων φωτογράφων. Από τις τρέχουσες δράσεις ξεχωρίζουμε τη διαδικτυακή έκθεση “Είσαι ο καθρέφτης μου” (www.ariadnephotogallery.com) που έχει διάρκεια έως 30/11, καθώς και τις εκθέσεις που έχουν στηθεί στην Τεχνόπολις με γενική είσοδο €3.  

Ραντεβού στις πίστες

Έχουμε και λέμε (…και κλείνουμε τραπέζι): Άννα Βίσση, Demy, Νίκος Ζωιδάκης και My Excuse στο Κέντρο Αθηνών. Νίκος Βέρτης και Τάμτα στο Fantasia. Ρουβάς, Ηλιάδη και Melisses στο SClub (ex Διογένης Studio). Θεοδωρίδου, Πανταζής, Παπαρίζου στο Βοτανικό. Αντύπας και Βανδή στο Poseidonio. Μαζωνάκης – Κουρκούλης στο Φωταέριο (νέος χώρος στην Πειραιώς). Ζήνα και Αναστασιάδης στο Cosmostage. Γιαννιάς, Βρεττός και Shaya στο Άνοδος. Δάντης και Χάρης Κωστόπουλος, με guest το Γιάννη Γιοκαρίνη στα Αστέρια. Όρεξη να 'χουμε να πετάμε γαρύφαλλα… Κι αν δεν έχουμε, πάμε Πλιάτσικα και Πορτοκάλογλου σε ένα καταπληκτικό σχήμα στο Gazoo κάθε Σάββατο, ώστε να είμαστε ενημερωμένοι μουσικά και επί του έντεχνου.

Το Venue επιστρέφει (επιτέλους)!

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας από το nightlife της πόλης, το αγαπημένο dance club του Βασίλη Τσιλιχρήστου επιστρέφει και μάλιστα σε έναν εξίσου αγαπημένο χώρο. Η γωνία Ανδρονίκου και Τζαφέρη στο Ρουφ δεν φέρει πλέον το λογότυπο του Villa Mercedes (το οποίο λειτουργεί ως café Mercedes στο ex Belle Helene, στην Πολιτεία). Έτσι, οι λάτρεις του έντονου clubbing θα δίνουν τα ραντεβού τους στους privé, VIP και club χώρους του Venue, στο οποίο μάλιστα θα υπάρχει και sushi & tapas bar. Θα λειτουργεί Παρασκευές και Σάββατα με parties από Panic Records και Playmen, αλλά και Βασίλη Τσιλιχρήστο, ενώ τις Κυριακές κατά καιρούς θα έρχονται κορυφαία ονόματα της διεθνούς dance σκηνής. Νεότερα σύντομα… 

50 χρόνια Rolling Stones με νέο, επετειακό άλμπουμ

Ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ με τον πολλά υποσχόμενο και δυναμικό τίτλο «Grrr!» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου από τους Rolling Stones. Τα greatest hits τους, αλλά και δύο νέα κομμάτια, θα στηθούν στα stands των δισκοπωλείων και μάλιστα σε 5 διαφορετικές εκδόσεις: 50 τραγούδια σε ένα τριπλό cd, τριπλό cd με 24σέλιδο booklet, τριπλό cd σε deluxe έκδοση, box set με έναν τόμο 36 σελίδων και 5 postcards, και box με 5 12’’ βινύλια. Για τους απόλυτους fan του συγκροτήματος, υπάρχει και μια super deluxe έκδοση, που περιλαμβάνει 80 τραγούδια σε 4 cd, ένα bonus cd, ένα 7’’ βινύλιο, μια αφίσα, ένα βιβλίο και 5 postcards.

30 χρόνια W.A.S.P: Live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πριν από 29 χρόνια, έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στο Λος Άντζελες. Στα πλαίσια της τριακοστής επετείου των γενεθλίων τους, οι W.A.S.P. έρχονται και στην Αθήνα για δύο βραδιές δυνατού metal. Το δίωρο show τους θα είναι χωρισμένο σε 3 μέρη και θα περιλαμβάνει τραγούδια από τα 4 πρώτα άλμπουμ τους, κομμάτια από την πιο επιτυχημένη δουλειά τους, το “The Crimson Idol”, καθώς και επιλογές από το νέο studio άλμπουμ τους. Στην Αθήνα, θα τους δούμε στο Gagarin 205 στις 23/11, ενώ στις 24/11 θα τους φιλοξενήσει ο Μύλος στη Θεσσαλονίκη. Τιμές εισιτηρίων: Από €25.

Έρχεται ο (23ος) James Bond!

Ο ήρωας του Ian Flemming που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, αναβιώνει για ακόμη μία φορά στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. Στο Skyfall, όπως θα ονομάζεται η νέα ταινία, η σχέση της Μ. με τον Τζέιμς Μποντ δοκιμάζεται εξαιτίας μιας σειράς συγκυριών από το παρελθόν, ενώ οι επιθέσεις από την ΜΙ6 έρχονται από παντού και είναι ικανές να κάνουν τον αγαπημένο ήρωα να θυσιάσει πολλά...

Steve Vai: Ένας φίλος του Frank Zappa στην Ελλάδα

Το ντεμπούτο του έγινε στο πλευρό του Frank Zappa στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Έχει αποσπάσει 3 βραβεία Grammy, ενώ τον έχουμε δει live μαζί με τους G3, Alcatrazz και Whitesnake. O Steve Vai, ο εφευρέτης της 7χορδης ηλεκτρικής κιθάρας και ένας από τους πιο επιδραστικούς εν ζωή κιθαρίστες, έρχεται για δύο μόνο εμφανίσεις σε Αθήνα (6/11, στο Fuzz) και Θεσσαλονίκη (5/11, στον Μύλο). Τιμές εισιτηρίων: €30.

La Traviata: Ώρα για Giuseppe Verdi σε 3 πράξεις

Το Κρατικό Μουσικό Θέατρο της Μόσχας επιστρέφει στο Θέατρο Badminton και γιορτάζει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi με έναν φαντασμαγορικό τρόπο. Περισσότεροι από 150 συντελεστές, μια εκπληκτική συμφωνική ορχήστρα, η ξακουστή χορωδία και το μπαλέτο του Θεάτρου της Μόσχας και ορισμένοι από τους σημαντικότερους λυρικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και η διεθνούς φήμης σοπράνο Hibla Gerzmava, έρχονται με σκοπό να μας καταπλήξουν με τις ερμηνείες τους στην όπερα Τραβιάτα.
Info: Τιμές εισιτηρίων: Από €20. Διάρκεια παραστάσεων: 22,23,24/11. Διεύθυνση: Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

Βόλτα στους δεινόσαυρους της Παταγονίας

Έπειτα από μια στάση σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και με αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, η έκθεση “Δεινόσαυροι της Παταγονίας” έφτασε και στην Αθήνα. Η έκθεση περιλαμβάνει έξι μεγαλόσωμους δεινοσαύρους, μεταξύ των οποίων τον Giganotosaurus carolinii, τον μεγαλύτερο χερσαίο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που βρέθηκε ποτέ, τον πελώριο φυτοφάγο Rebbachisaurus tessonei που ξεπερνούσε σε μήκος τα 18 μέτρα, τον κερασφόρο Carnotaurus sastrei, καθώς και τον Megaraptor namunhuaiquii με το τεράστιο νύχι, ένα από τα πιο εντυπωσιακά παλαιοντολογικά ευρήματα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και ορισμένοι μικρότεροι, φυτοφάγοι δεινόσαυροι, πρώιμα πτηνά, ιχνοαπολιθώματα, ιχθυόσαυροι και 3D αναπαραστάσεις, ενώ θα λειτουργήσουν και 12 σταθμοί με εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Info: Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 πμ - 8 μμ, Σάββατο & Κυριακή 10 πμ - 9 μμ) και θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, δίπλα στο θέατρο Badminton. Διάρκεια: Έως τον Μάρτιο 2013. Τιμή εισιτηρίου: €7, παιδικό: €4

Tango seduccion από τον Gustavo Russo

Ένας από τους μεγαλύτερους “σαγηνευτές” του tango, ο διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος Gustavo Russo, έρχεται για ένα βράδυ στις 28 Νοεμβρίου στο θέατρο Badminton για να γεμίσει τη νύχτα μας με πάθος. Πλαισιωμένος από 14 χορευτές και έναν τραγουδιστή, παρουσιάζει μια παράσταση – ύμνο στον έρωτα με τίτλο “Tango Seduccion”, ενώ μέρος των εσόδων από το event θα διατεθεί για τους σκοπούς της ΜΚΟ “Κέντρο Ζωής” για τα οροθετικά άτομα.
Info: Τιμή: €40. Διεύθυνση: Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

Κάθε Τρίτη πάμε Κέντρο

Μετά την περσινή επιτυχία του “Παρασκευή στην Αθήνα”, o Δήμος Αθηναίων εγκαινίασε στις αρχές Οκτωβρίου μια ακόμη ενέργεια για να στηρίξει το Κέντρο της πόλης. Έτσι, έως και το τέλος του χρόνου, πάμε “Παρέα κάθε Τρίτη στο Κέντρο της Aθήνας”, και απολαμβάνουμε μενού στα εστιατόρια με €10, καφέ με €2, ποτό με €5 και φιάλη κρασί με €12, σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην ενέργεια. 

Γιώργος Νταλάρας live στα τέλη του μήνα

Με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Τι θα πει έτσι είναι”, αλλά και τη νέα συνεργασία του με τον Νίκο Αντύπα, ο Γιώργος Νταλάρας εγκαινιάζει μια σειρά τεσσάρων εμφανίσεων στη σκηνή του Gazarte. Μαζί του η Ανδριάνα Μπάμπαλη και 6 επιπλέον μουσικοί.
Info: Ώρα έναρξης: 22:00. Διεύθυνση: Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Τηλ.: 210 3460347

Πανελλαδική περιοδεία από τον Sivert Hoyem

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού από την εποχή των Madrugada, Sivert Hoyem, έρχεται για μια ακόμη φορά με σκοπό να μας υπενθυμίσει την ευθύτητα, το βάθος της μουσικής και την τρυφερότητα της φωνής του. Στόχος της περιοδείας του είναι η προώθηση του νέου του δίσκου με τίτλο “Long Slow Distance” και πραγματοποιείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής του τουρ “Autumn in Arcadia”.
Info: * 28/11- Πάτρα, Λιθογραφείον * 29/11 – Αθήνα, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός * 30/11 – Λάρισα, Stage Club * 1/12 – Θεσσαλονίκη, Γαία Live * 2/12 – Ιωάννινα, Boxx. Τιμές εισιτηρίων: Από €25.

Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας

Έπειτα από 3 χρόνια απουσίας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς “Βαβέλ” επιστρέφει στην Αθήνα και μάλιστα σε έναν ακόμη μεγαλύτερο χώρο 2.000 τμ. στη Διπλάρειο Σχολή και για ακόμη περισσότερες ημέρες (2-11/11). Το θέμα φέτος θα είναι η αντοχή υλικών, θα παρουσιάζει το έργο παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από τον χώρο του κόμικς, των εικαστικών τεχνών και της μουσικής και φυσικά θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Thin Lizzy: Δυνατό μουσικό ραντεβού στις 9/11

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά συγκροτήματα της folk hard rock και από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Thin Lizzy φτιάχνουν βαλίτσες στην Ιρλανδία και μπορεί να μην έχουν μαζί τους τον χαρισματικό τους frontman Phil Lynott, ωστόσο έρχονται στην Αθήνα για μία μόνο εμφάνιση στο Gagarin παρέα με τρία από τα original μέλη τους και τα τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή.
Info: Τιμές: €25. Ώρα έναρξης: 20:00.

Helmut Newton: Ραντεβού σε μια έκθεση που σοκάρει

Ο φωτογραφικός φακός του ανέκαθεν σόκαρε και προκαλούσε. Οι εικόνες του αποδίδουν με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ και τη βία που κατά τη γνώμη του διέπουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που σχετίζονται με τη μόδα, την πολυτέλεια, την εξουσία και τον πλούτο. Μια αναδρομική καταγραφή του έργου του που καλύπτει βασικές θεματικές της δουλειάς του, έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να αποδείξει και στο ελληνικό κοινό πως ο Helmut Newton δεν ήταν ένας απλός φωτογράφος μόδας αλλά ένας καλλιτέχνης που κατάφερε να καταρρίψει όλους τους περιορισμούς της φωτογραφίας.
Info: Διάρκεια: 13 Νοεμβρίου – 3 Μαρτίου

Τα φίδια ήρθαν στο Mall

Και εκεί που ψωνίζεις, ξαφνικά μπροστά σου συναντάς τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή φιδιών της Ευρώπης! Το Mall έχει γεμίσει (σε συγκεκριμένο χώρο, μην ανησυχείς) με κόμπρες και κροταλίες, οχιές, πύθωνες, βόες, ακόμα και ανακόντα, ενώ πρωταγωνιστές της ιδιόμορφης αυτής παρέας θα είναι το Μαύρο Μάμπα, το πιο γρήγορο φίδι του κόσμου, η κόμπρα της Ινδονησίας που είναι η μοναδική που φτύνει δηλητήριο αλλά και ο πύθωνας μήκους 6 μέτρων. Φυσικά, δεν θα απουσιάζουν και τα ελληνικά φίδια (Αγιόφιδο, Δενδρογαλιά, Λαφιάτης), ενώ θα υπάρχει και επαρκές προσωπικό για να μας ενημερώνει για τις συνήθειες και την ιστορία του κάθε… ήρωα.
Info: Ραντεβού στον 4o όροφο του The Mall Athens έως τις 24 Ιανουαρίου. Εισιτήρια: €5. Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 9:00-22:00, Σαβ.: 10:00-22:00, Κυρ.:10:00-21:00.

Ο Mario Biondi στην Αθήνα

Πρόκειται για έναν γνήσιο εκφραστή της soul και της jazz, θεωρείται ο πιο ερωτικός τραγουδιστής του σήμερα, ενώ δεν είναι λίγες και οι συγκρίσεις με τους Issac Heyse και Barry White. Ο Mario Biondi έρχεται στις 9 και 10/11 στο Gazarte και μαζί με την επταμελή του ορχήστρα υπόσχεται 2 βράδια γεμάτα πάθος και συναίσθημα.
Info: Τιμές: Από €25. Ώρα έναρξης: 22:00. Διεύθυνση: Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Τηλ.: 210 3460347

Μια άλλη Οδύσσεια στο Εθνικό

Ο Robert Wilson, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, εμπνέεται από τον Όμηρο και δημιουργεί με ελληνικούς ηθοποιούς μία παράσταση που ήδη έχει καταξιωθεί ως μία από τις σημαντικότερες της σεζόν. Σε συμπαραγωγή του Piccolo Teatro του Μιλάνο, παρακολουθούμε επί σκηνής έως 16 Μαρτίου τους Λυδία Κονιόρδου, Παύλο Ζαλμά, Ζέτα Δούκα, Μαρία Ναυπλιώτου, Αποστόλη Τότσικα, Νικήτα Τσακίρογλου, Άκη Σακελλαρίου κ.ά να ερμηνεύουν έκαστος με ξεχωριστό τρόπο την οπτική του Robert Willson πάνω στο έπος του Ομήρου.
Info: Εισιτήρια: από €16. Διεύθυνση: Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα