Παπαϊωάννου σε νέες, νότιες περιπέτειες

Μπορεί να έχουν περάσει λίγες μόνο μέρες από τότε που είδαμε τον ιστορικό του χώρο στο Μικρολίμανο να μετακινείται, ανανέωση όμως έχουμε και στα Νότια.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαϊωάννου ο οποίος όπως ειδικά φέτος δείχνει ακόμη πιο έτοιμος να μας συστήσει στην κουζίνα της θάλασσας και μάλιστα από πολλαπλά μέτωπα.

Ο ιστορικός του χώρος στο Μικρολίμανο πριν λίγο καιρό μετακινήθηκε και πλέον τα ξακουστά του φρέσκα ψάρια σερβίρονται λίγο πιο κάτω, στον πρώην χώρο του Πλους Ποδηλάτου.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το “νέο”.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που τον είδαμε να αναλαμβάνει την κουζίνα του νέου και έκτοτε κατάμεστου “Σαρδελάκι” στη Γλυφάδα.

Πλέον όμως τον συναντάμε σε δικό του χώρο στην ίδια περιοχή, να συνεργάζεται με το Γιάννη Μαλούχο (Καλαμάκι Κολωνάκι, Phos) και να μας συστήνει στο ίδιο concept ψαροφαγίας, το Μπαρμπουνάκι.

Βρίσκεται και πάλι στη Γλυφάδα σε έναν μικρό χώρο με άκρως νησιώτικη αισθητική και λιγοστά τραπέζια, ενώ εγκαίνια έκανε την Καθαρά Δευτέρα με τα δείγματα να υποδεικνύουν από πολύ νωρίς πως είναι ένα εστιατόριο που θα απασχολήσει αρκετά.

Όσο για την κουζίνα, μεζέδες της θάλασσας και θαλασσινά, δροσερές σαλάτες και αφθονία σε τσίπουρα και ούζα είναι μια καλή αρχή για την πρώτη μας επίσκεψη εδώ.

Πού βρίσκουμε το Μπαρμπουνάκι; Επί της Μεταξά στη Γλυφάδα, δίπλα από τα Joy και Opus.