Για να είναι κάθε μέρα… Τσικνοπέμπτη

Ακριβά ή και φτηνά, πασίγνωστα ή “κρυμμένα”, για πολλούς και για λίγους

Τα στέκια που ακολουθούν, αποδεικνύουν πως στην Αθήνα μπορεί να είναι κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη!

Base Grill

Η πικάνια ψήνεται τόσο όσο να χαρακτηρίζεται ονειρική. Η σπαλομπριζόλα έρχεται μεγάλη, τόσο όσο να σε χορταίνει έστω και που θα την δεις. Οι πατάτες κόβονται σε μικρά, μικρά κομμάτια και από πάνω περιχύνονται με αυγό. Η χοληστερίνη εδώ είναι μια πολυτέλεια που παρουσιάζεται σε μεγάλα πιάτα, με κρέας άριστης ποιότητας, με αλάτια απ' τη Χαβάη ή άλλα που αρωματίστηκαν με λεμόνι.

Πού; Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

Τιμές: Από 30 ευρώ

Silver Star

Και τα νότια έχουν το δικό τους σημείο αγαπημένης κρεατοφαγίας. Το κρέας σιγοψήνεται μπροστά μας σε πλάκες καυτού άνθρακα, οι μερίδες παραμένουν σε XL μέγεθος, ενώ το κρέας έρχεται απ' ευθείας από Αργεντινή και ΗΠΑ. Όλα αυτά, σε έναν άνετο χώρο κατάλληλο για όλες τις ώρες.

Πού; Απόλλωνος 18 & Λητούς, Βουλιαγμένη

Τιμες: Από 35 ευρώ

Τηλέμαχος Barbeque Club

Από σταβλίσια και κοντοσούβλι, μέχρι μαγειρεμένη για ώρες στο ζουμί της μοσχαροκεφαλή, βουβαλίσιο φιλέτο αλλά και ξακουστό steak tartare, ο Τηλέμαχος είναι εδώ και χρόνια γνωστός για τη μέγιστη απόλαυση που μπορεί να προσφέρει σε έναν λάτρη του κρέατος. Όσο για το περιβάλλον, κομψότατο και με κόσμο κάθε ηλικίας.

Πού; Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κ. Κηφισιά

Τιμές: Από 28 ευρώ

Το Στέκι του Ηλία

τα τραπεζάκια του σκορπίζονται όμορφα και “Αθηναϊκά” πάνω στον πεζόδρομο. Πίσω, αχνοφαίνονται οι καμινάδες του Γκαζίου. Ο κυρ Ηλίας, παρουσιάζει εδώ ένα αυθεντικό ταβερνάκι με παϊδάκια που δεν στερούνται το λίπος, με κολοκυθάκια που τηγανίζονται και μοσχοβολούν, με μπριζόλες ζουμερές και απλωμένες καθημερινά στα κάρβουνα.

Πού; Θεσσαλονίκης 7, Θησείο

Τιμές: Από 18 ευρώ

Κρητικός

Ψήνεσαι... για ψησταριά; Ο Κρητικός στην Κάντζα είναι το καταλληλότερο μέρος για παραδοσιακή κρεατοφαγία, για παϊδάκια και τζατζίκι, για ζουμερά μοσχαρίσια παϊδάκια στα κάρβουνα και ψήστες... με εμπειρία. Παραδοσιακές, ελληνικές καταστάσεις!

Πού; Αιόλου 49, Κάντζα

Τιμές: Από 22 ευρώ

Μαυρομάτης

Αρχικά λειτούργησε ως... εξοχικό κέντρο και μπορεί ως χώρος να θυμίζει αρκετά εκείνες τις εποχές, το φαγητό του όμως είναι ολόφρεσκο και αγαπά το κρέας. Εδώ ερχόμαστε για κοκορέτσι και τα ξακουστά του παϊδάκια κοτόπουλου, αλλά φυσικά και τα αρνίσια του δεν πάνε πίσω.

Πού; Επτανήσου 4, Αγ. Παρασκευή

Τιμές: Από 20 ευρώ

Τσολιάς

Μπορεί τα Βλάχικα της Βάρης να αποτελούν μια εντελώς φολκλόρ εικόνα, υπάρχουν όμως και μαγαζιά που συνεχίζουν να κάνουν εδώ καλή δουλειά. Πιο ξακουστός, είναι ο Τσολιάς με το σουβλιστό αρνί, τις τέλεια ψημένες σπαλομπριζόλες και τα ζουμερά και μυρωδάτα κοκορέτσια. Αν ο καιρός το επιτρέπει, επιλέξτε να καθίσετε στην αυλή του.

Πού; Λεωφ. Βάρης 45, Βάρη

Τιμές: Από 22 ευρώ