Τι προσφέρει ένα δείπνο… 445 δολαρίων ανά άτομο;

Το French Laundry του καταξιωμένου σεφ Thomas Keller στη Νάπα της Καλιφόρνια, είναι πολλά περισσότερα από ένα καλό εστιατόριο.

(Ραβιόλι λευκού καροτιού με πέρλες από κρεμμύδι και μεγάλες φλούδες τρούφας)

Για την ακρίβεια, μέσα από τη νέα του ενέργεια αποδεικνύει πως είναι ένα εστιατόριο... για λίγους, ή τουλάχιστον για όσους μπορούν να διαθέσουν 445 δολάρια ανά άτομο και έχουν 5 ολόκληρες ώρες ελεύθερες μέσα στην ημέρα τους και θέλουν να τις διαθέσουν στο φαγητό.

(Κόκκινο κρεμμύδι, κρέμα φράουλας και ταρτάρ σολομού σε βουτυρωμένο κορνέ)

Η Daily Meal, το έχει χαρακτηρίσει ως “Το καλύτερο εστιατόριο της Αμερικής”, ενώ ο διεθνώς καταξιωμένος κριτικός εστιατορίων Anthony Bourdain, δεν δίστασε να δηλώσει δημόσια πως “Είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου”.

(Κρεμώδες foie gras με απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας 4 ημέρες)

Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Το French Laundry αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό εξαιρετικού location, υποδειγματικού service και τρομερά ποιοτικού, καλοφτιαγμένου και δημιουργικού φαγητού.

(Ριζότο λευκής τρούφας με καστανό βούτυρο)

Αυτό ακριβώς λοιπόν αποφάσισαν να τονίσουν φέτος οι σεφ του και έτσι προχώρησαν στη δημιουργία ενός μενού γευσιγνωσίας 9 πιάτων που θα εναλλάσσεται καθημερινά και που ταυτόχρονα κανένα από τα συστατικά τους δεν θα επαναλαμβάνεται και σε κάποιο ακόλουθο πιάτο από εκείνα της ημέρας.

Αποτέλεσμα αυτής της γαστρονομικής τελετουργίας;

Ένας λογαριασμός που θα αναγράφει τιμή 445 δολάρια ανά άτομο, αλλά και μια διαδικασία που κρατάει 5 ολόκληρες ώρες.

Καλή όρεξη!