Μπορείς να δημιουργήσεις το πιο πολυτελές spirit ή λικέρ;

Με κεντρικό τίτλο “Show your Spirit”, η Diageo, κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο λανσάρει μια νέα καινοτόμο ιδέα.

Έτσι, μέσα από αυτήν, οι bartenders της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να πετύχουν, να συν-δημιουργήσουν ένα νέο spirit ή liqueur το οποίο θα καταταχθεί στα Reservebrands, τη συλλογή luxury spirits της εταιρείας.

Ο νικητής θα δικαιούται 5% των καθαρών πωλήσεων για τα πρώτα πέντε χρόνια της κυκλοφορίας του προϊόντος ενώ, μαζί με τη Diageo, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ποτό που έχουν συν-δημιουργήσει να πρωταγωνιστεί δίπλα σε παγκοσμίου φήμης brands, όπως το Johnnie Walker Scotch Whisky και την Ketel One Vodka. Ένα επιπλέον 5% των καθαρών πωλήσεων θα διατεθεί σε ειδικό ταμείο που θα χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του επαγγέλματος του bartending.

Το μόνο που χρειάζονται οι διαγωνιζόμενοι bartenders είναι μια ιδέα. Η Diageo θα παρέχει την τεχνογνωσία για να τελειοποιήσει το προϊόν ώστε να είναι έτοιμο για λανσάρισμα και θα παρέχει υποστήριξη σε θέματα marketing. Μετά την κατάθεση όλων των προτάσεων, μια ελίτ ομάδα κριτών – εμπειρογνωμόνων θα επιλέξει τις τρεις πιο συναρπαστικές προτάσεις που θα ήθελαν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις αρχές του Απριλίου, όπου η κοινότητα των bartenders και το κοινό θα κληθούν να ψηφίσουν έναν τέταρτο φιναλίστ από μια λίστα από είκοσι bartenders. Οι τέσσερις φιναλίστ θα περάσουν τέσσερις μέρες στο κορυφαίο του κλάδου Global Technical Innovation Centreτης Diageo για να δημιουργήσουν το προϊόν, μπροστά σε μια κριτική επιτροπή η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά την πέμπτη μέρα.

Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 24 Μαΐου 2013.

Υπεύθυνη για την επίβλεψη της διαδικασίας θα είναι μια ελίτ ομάδα κριτών – εμπειρογνωμόνων συμπεριλαμβανομένου του Salvatore Calabrese, ο οποίος είναι ένας ζωντανός θρύλος του Bar world, γνωστός σε πολλούς απλά ως “Μαέστρος” και η Syl Saller, Διευθύντρια Παγκόσμιων Καινοτομιών της Diageo. Μαζί τους θα είναι και ένας αγοραστής από μια διεθνή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, ένας συντάκτης ενός premium ανδρικού lifestyle περιοδικού και ο ιδιοκτήτης ενός από τα κορυφαία σε στυλ bar της Ευρώπης, οι ταυτότητες των οποίων θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Όποιος bartender επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στο Show Your Spirit μπορεί να επικοινωνήσει με το τοπικό τους Diageo Reserve brand ambassador.