Bartenders της χρονιάς, με Retro Chic διάθεση

Ο κορυφαίος θεσμός του χώρου του bartending πέρασε στη δεύτερη φάση του.

Έτσι, ο παγκόσμιος διαγωνισμός World Class Bartender of the Year 2013, καλεί τώρα bartenders από όλη την Ελλάδα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν cocktails συνυφασμένα με τον φετινό, Retro Chic χαρακτήρα του διαγωνισμού.

Τι σημαίνει Retro Chic; Πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνεία της μόδας, της τέχνης και της αρχιτεκτονικής των δεκαετιών του 50' και του 60', ενώ συγκεκριμένα στη γλώσσα των cocktails, μεταφράζεται ως η δημιουργία κλασικών συνταγών από τις δεκαετίες που αυτά γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση, εναρμονισμένα στις σύγχρονες τάσεις του σήμερα.

Ο χαρακτήρας Retro Chic ωστόσο, δεν αποτελεί τη μοναδική πρωτότυπη αλλαγή του. Πλέον οι bartenders που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στην πλατφόρμα (https://www.thereserveclub.org/). Επίσης, θα πρέπει να επιλέξουν σε ποια ενότητα της δεύτερης φάσης θα κληθούν να αναδείξουν τις δεξιότητές τους. Ουσιαστικά, να δηλώσουν ποιο από τα premium brands του luxury portfolio της DIAGEO: Don Julio, Ketel One, GrandMarnier, Talisker και Cardhu θα χρησιμοποιήσουν ως βάση για να δημιουργήσουν το cocktail τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, τους δίνεται η ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν, να διεκδικήσουν μια θέση στον ελληνικό τελικό.

Από την πρώτη φάση διακρίθηκαν 6 bartenders, ο Θωμάς Κανδυλιάρης από το bar Λιμάνι, ο Νίκος Αρσλάνογλου από το Belle Epoque, ο Στέφανος Δραγανιδάκης από το Kubrick, ο Ιάσονας Παπαδόπουλος από το Tziz, ο Θοδωρής Πύριλλος από το A for Athens και ο Xavier Μισαηλίδης από το Holy Spirit, οι οποίοι προκρίθηκαν στον Ελληνικό τελικό.

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης θα συμπληρωθεί η δωδεκάδα των φιναλίστ που θα συμμετάσχει στον Ελληνικό τελικό, στις 24 Απριλίου. Ο Ελληνικός τελικός θα αναδείξει δύο κορυφαίους bartenders οι οποίοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τον Δυτικοευρωπαϊκό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου. Από εκεί μόνο ένας, "ο Έλληνας πρωταθλητής για το 2013" θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό, τον Ιούλιο.