Πρωταθλήματα & διακρίσεις… στο shaker

Η διοργάνωση του Bartending Show, που διοργανώθηκε στα πλαίσια της HORECA έληξε και ως απολογισμό σημειώνουμε τις διακρίσεις και τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των συμμετεχόντων.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος διοργάνωσε τους διαγωνισμούς: 3ο Πανελλήνιο Non Alcoholic, 9o Flairtending, 1o ελληνικό cocktail και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Classic, με τους νικητές να εκπροσωπούν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό που θα διοργανωθεί στην Τσεχία στο διάστημα 16 έως 22 Αυγούστου.

Στο τρίτο πανελλήνιο non Alcoholic, πρώτος νικητής ήταν ο Πάνος Πάλλης, ο οποίος παρουσίασε το “Sichuan”. Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Πάνος Σπυρέας με το “Mastique Burgundy”, ενώ στην τρίτη βρέθηκε ο Δημήτρης Μπουρλέκας και το “Perfect Acai”.

(Πάνος Πάλλης)

Στην 9η διοργάνωση του Flairtending, μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές ήταν η live παράσταση του παγκόσμιου πρωταθλητή Tomek Malek, ο οποίος με ταχυδακτυλουργικό τρόπο “έπαιζε” με τα shaker και εντυπωσιάζοντας την κατάμεστη αίθουσα παρουσίασε τελικά το cocktail του. Όσο για τον ελληνικό διαγωνισμό, μεγάλοι νικητές ήταν οι: Κωνσταντίνος Φραντζής (1η θέση) με το “Show me flair”, Διονύσης Καλογεράς (2η θέση) με το Breaking Dawn και Στέλιος Παπαδόπουλος με το “El Rithmo”.

(Κωνσταντίνος Φραντζής)

“Πρωταγωνιστής” της διοργάνωσης ωστόσο, ήταν ο τελικός του classic διαγωνισμού cocktail για το 2013, όπου μετά από την συμμετοχή περισσότερων από 30 διαγωνιζόμενων, πέρασαν στην τελική φάση οι 12. Από αυτούς, πρώτος νικητής ήταν ο Παναγιώτης Γκοβάτσος με το Skyfall ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ΙΒΑ (International Bartenders Association) που θα διεξαχθεί φέτος στην Πράγα της Τσεχίας στις 16 - 22 Αυγούστου 2013. Δεύτερος, ήρθε ο Ζάχος Κυρίτσης με το Caribbean Spirit, ενώ την τρίτη θέση έλαβε ο Πάνος Σπυρέας με το The Butterfly Spirit.

(Παναγιώτης Γκοβάτσος)

(Skyfall: Το cocktail που βραβεύτηκε πρώτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα)

Έκπληξη ωστόσο, αποτέλεσε φυσικά και η διοργάνωση του 1ου πρωταθλήματος για το Ελληνικό Cocktail όπου οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν από την Ελλάδα και τα προϊόντα της και με βάση επίσης ελληνικά αποστάγματα να παρουσιάσουν τα cocktails τους. Πρώτη νικήτρια, στέφθηκε η Κωνσταντίνα Νικολίτση με το εντυπωσιακό γευστικά και οπτικά “Ermis Station” η οποία χρησιμοποίησε Metaxa 5*, λικέρ κουμκουάτ και τριαντάφυλλου, χυμό από μανταρίνι, σιρόπι καραμέλας και φύλλα ιβίσκου. Γάρνιρε με λουκούμι και δεντρολίβανο, ενώ εύστοχα συνόδεψε το cocktail της με γλυκό του κουταλιού κυδώνι από το Βόλο με καραμέλα και φύλλα μαύρης σοκολάτας.

(Κωνσταντίνα Νικολίτση)