Στο Παρίσι… της Αθήνας!

Με αφορμή το 14 Φεστιβάλ Γαλλόφωνο Κινηματογράφου επισκεπτόμαστε στέκια με άρωμα Γαλλίας

Πρώτη στάση μας φυσικά θα είναι τα κρουασάν. Αναζητάμε αχνιστά με μπόλικο βούτυρο ή και ζεστή σοκολάτα και φυσικά τα βήματά μας μας οδηγούν στην boulangerie Paul στην Πανεπιστημίου. Αν δεν είστε των κρουασάν, οι γαλλικές επιλογές εδώ είναι απεριόριστες μιας και οι τάρτες, οι προτάσεις σε μπαγκέτες αλλά και τα νόστιμα τυριά του Paul σίγουρα αρκούν για μια πρώτη γεύση Γαλλίας. Σύντομα μάλιστα ο Paul θα αποκτήσει και αδελφάκι στα Νότια, και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. (Πανεπιστημίου 10, Αθήνα)

Επόμενος σταθμός... Macaron! Και αν δεν θέλετε την κλασική, επιτυχημένη συνταγή του ζαχαροπλαστείου Zonar's (Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου)στο Σύνταγμα τότε ιδανική επιλογή είναι και το ζαχαροπλαστείο Μέλισσα στο Περιστέρι. Εδώ θα βρείτε καθημερινές, πάντα φρέσκες και πρωτότυπες συνταγές σε macaron που σίγουρα θα αναζητήσετε ξανά. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης. (Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι).

Ώρα για dinner; Δύο Γαλλικές επιλογές κατάλληλες για κάθε γούστο, budget και όρεξη. Στην κορυφή φυσικά η Σπονδή, το γνωστό γαστρονομικό μας διαμάντι με τα δύο αστέρια Michelin που μάλιστα ανανεώνεται με θεματικά μενού κάθε μήνα (Πύρρωνος 5, Παγκράτι).

Low budget επιλογή; Το Chez Lucien στα Πετράλωνα φυσικά με τον μικροσκοπικό αλλά πρωτότυπο χώρο με το ανάποδο τραπέζι στο ντεκόρ και την εξαιρετική πάπια που έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια φανατικό κοινό.

Φυσικά μια εμπειρία Γαλλίας δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη αν δεν περιλάμβανε και “ξενάγηση” στον Γαλλικό Αμπελώνα. Με την επέλαση των wine bars ωστόσο στο κέντρο οι επιλογές είναι πάρα πολλές οπότε κρατάμε σημειώσεις για μια classic όπως το Scala Vinoteca που μπορεί να μετρά χρόνια λειτουργίας αλλά διακρίνεται για το μοντέρνο concept του χώρου και της φιλοσοφίας του (Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι), το νέο By The Glass που έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό στη Στοά Ράλλη στο Σύνταγμα ή το αγαπημένο Fabrica de Vino, το πρώτο “μοντέρνο” wine bar της πόλης, στην Εμ. Μπενάκη.

Όσο για το τέλος, φροντίζουμε να πάρουμε και λίγη... Γαλλία στο σπίτι μας με μια επίσκεψη σε ένα γαλλικό delicatessen. Οι επιλογές πολλές και σε αυτή την περίπτωση όμως το Petit Gourmand στο Κολωνάκι θα αποτελεί πάντα μια κλασική και αγαπημένη επιλογή για γνωριμία -και έρωτα με την πρώτη μπουκιά- εκλεκτών γαλλικών τυριών και αλλαντικών. (Αναγνωστοπούλου 8, Κολωνάκι)