Πώς από την Αθήνα να μεταφερθείς στο Νέο Δελχί

Αθήνα.com ή αλλιώς... πώς από την πόλη σου μπορείς να βρεθείς όπου αλλού στον κόσμο επιθυμείς!

Τελευταία, είναι αλήθεια πως γίνεται χαμός με τις ινδικές γωνιές της Αθήνας. Μην πηγαίνεις ψάχνοντας, ειδικά στο φαγητό. Πήγαμε σε όλα, φάγαμε πολύ κάρυ και σου προτείνουμε…

Jaipur Palace... για εμπειρία

Ναι, είναι ακριβό. Είναι όμως ένα από τα χαρακτηριστικότερα και πιο παλιά indian corners της Αθήνας, οπότε αν είσαι αποφασισμένος για εμπειρία… “μια και καλή”, κλείσε εδώ τραπέζι. Λένε πως κάποια από τα έπιπλά του ήταν στα σπίτια Μαχαραγιάδων. Αυτό δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως η μυρωδιά από το ραφινάρισμα του ινδικού βουτύρου είναι διάχυτη και στην τελική αυτό είναι που με νοιάζει. Tip: Κάνε… την απόπειρά σου στον κυριακάτικο μπουφέ του (€25/άτομο) για να δοκιμάσεις συνταγές φτιαγμένες σε φούρνο tandoor και να πειραματιστείς με τις δεκάδες σάλτσες τσάντι.
Info: Δροσίνη 4 & Κηφισίας 222, Κηφισιά, τηλ. 210 8088318

Kohinoor... επειδή είναι καινούργιο

Μπορεί να είχες συνδέσει την Τριπτολέμου στο Γκάζι με τα bars της, εδώ όμως και λίγους μήνες το Kohinoor (σημαίνει διαμάντι) ήρθε να δώσει στο στενό μια μυρωδιά από Bollywood. Μου αρέσει γιατί παραμένει κρυμμένο μυστικό για λίγους, ο χώρος του σίγουρα θα μπορούσε να είναι (πολύ) καλύτερος, και το σημαντικότερο, το φαγητό εδώ είναι καλό και άκρως αντιπροσωπευτικό της ινδικής κουζίνας.
Info: Τριπτολέμου 41, Γκάζι, τηλ. 210 3455762

Μπάρμπα Τζωρτζ... για junk indian

Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ως το αυθεντικότερο ινδικό της πόλης. Προσωπικά με κουράζει που δεν μπορώ ποτέ να κάτσω και ακόμα περισσότερο το να περιφέρομαι με ένα πεντανόστιμο μεν, στο χέρι δε ινδικό σουβλάκι. Κατά τα άλλα, η κουζίνα είναι ανοιχτή για να βλέπεις το lunch σου να ετοιμάζεται από τον Ινδό μάγειρα, ενώ οι προτάσεις του σε tikka masala και το καυτερό curry madras είναι πολύ καλές για μια πρώτη δοκιμή. Στα highlights, και ο λόγος για τον οποίο ο Μπάρμπα Τζορτζ στα Εξάρχεια έγινε ευρέως γνωστός είναι τα σουβλάκια με ινδική πίτα με ντονέρ, tikka masala ή κιμά.
Info: Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, τηλ. 210 3826505

Bollywood... για hip Indian

Η άφιξή του συζητήθηκε αρκετά πέρυσι. Και ναι είναι πολύ ωραίο το concept του κάθομαι σε χαμηλούς καναπέδες, τρώω σε χαμηλά τραπέζια και ακούω… indy Indian μουσική. Θα σου το προτείνω και για φαγητό αν και το θεωρώ ακριβό για αυτό που δίνει, και μάλιστα θα σου σημειώσω και την πίτα με καρύδα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Κατά τα άλλα, θα νιώσεις λες και είσαι στην (παλιά, καλή) Καρύτση του Νέου Δελχί. Για άλλους καλό, για άλλους όχι. Α! Θα πιείς και Indian gin tonic γιατί, λέει, από την Ινδία ξεκίνησε η πρωτότυπη συνταγή του.
Info: Ελασιδών 26 & Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, τηλ. 210 3450041

Μπαχάρ... για μπαχαρικά

Πού αλλού θα μπορούσες να σκεφτείς εκτός από την Ευριπίδου; Βρες λοιπόν τη συνταγή που θέλεις να φτιάξεις στο σπίτι σου, σημείωσε… τις άγνωστες λέξεις και έλα ώς εδώ για να σου λυθούν όλες οι απορίες. Εδώ για παράδειγμα θα έρθεις για εξαιρετικά, φρέσκα και αρωματικά μείγματα κάρυ αλλά και για το garam masala που είναι ένα μείγμα από κόλιανδρο, γαρύφαλλο, κανέλλα, κίμινο, κουρκουμά, πιπέρι και πιπερόριζα που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ινδική κουζίνα.
Info: Ευριπίδου 31 - 33, Αθήνα, τηλ. 210 3217225

Asian Foods... για ινδικές βραδιές στο σπίτι

Δραστηριοποιείται στο χώρο των Ινδικών και Πακιστανικών προϊόντων εδώ και 20 χρόνια και αποτελεί την πρώτη στάση για την οργάνωση μιας καθαυτό βραδιάς Bollywood στο σπίτι. Από εδώ αγοράζεις μακράν το καλύτερο basmati της Αθήνας, τουρσιά λαχανικών, το χαρακτηριστικό βούτυρο ghee, πάστες ginger, λάδια σιναπιού και αμυγδάλου και ό, τι άλλο μπορείς -ή μάλλον δε μπορείς- να φανταστείς. Tip: Μην ενθουσιαστείς με όλα γιατί αν δε ρωτήσεις τη χρήση τους θα μείνουν στα ράφια σου εντελώς άχρηστα.
Info: Σιώκου 34, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, τηλ. 210 4934673

Ινδική μουσική

Πάρε μια χαρακτηριστική γεύση με ένα cd του Raza Khan, ο οποίος όχι μόνο έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πιο άξιους συνεχιστές της μουσικής παράδοσης των Σούφι, αλλά επιπλέον πρόσφατα ήρθε και στην Αθήνα (και πήγε καλά) κάτι που σημαίνει πως αρέσει γενικότερα - σε κάποιους.

Βόλτα

Κάθε Κυριακή στην Αγησιλάου στήνεται η υπαίθρια aσιατική αγορά. Θα βρεις από κρέατα και μπαχαρικά μέχρι γλυκά και λαχανικά. Ακόμα όμως και να μην πάρεις τίποτα, αξίζει να έρθεις έστω και για βόλτα για να δεις… πολλά άγνωστα πράγματα μαζεμένα.

Για… τα άλλα στο International Market

 

Ποια είναι τα άλλα; Η μπύρα Tsing Tao που αρέσει πολύ στην Ινδία και το λάσι, ένα ινδικό αφέψημα (κάπως άλλωστε πρέπει να εξουδετερωθούν και όλα αυτά τα μπαχαρικά) που φτιάχνεται με γιαούρτι, χυμό λεμονιού και ζάχαρη.
Info: Σαχτούρη 15, Πειραιάς

Για να φέρεις την Ινδία στο σπίτι σου

Το πιο γνωστό και χαρακτηριστικό κατάστημα indian style επίπλων είναι το Indian Bazaar. Αν προτιμάς ωστόσο κάτι πιο “cozy” και με προτάσεις πιο προσωποποιημένες και ζεστές, φτάσε ως το Γέρακα και αναζήτησε το Sago Décor. Σου βγάζει σίγουρα κάτι πιο “homemade”. 
Info: Λεωφ. Γέρακα 72, τηλ. 210 8101422