Από την Αθήνα, φύγαμε για Σκανδιναβία

Νορβηγία, Δανία ή Σουηδία; Διάλεξε που θες να πάς… και έλα στην Αθήνα

Βόλτα στη Σκανδιναβική εκκλησία

Στο 18 της οδού Δαιδάλου στην Πλάκα, βρίσκεται η Σκανδιναβική εκκλησία. Ειδικά αυτή την περίοδο, εκτός από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, αξίζει να την επισκεφθείς και για το Bazaar που διοργανώνει στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου στο οποίο θα βρείς από γλυκά και σοκολάτες, μέχρι Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Για brunch στο Safka

Αποτελεί το πρώτο Σκανδιναβικό εστιατόριο στην Αθήνα και λειτουργεί εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ιδανική ημέρα για να το επισκεφθείς είναι η Κυριακή (κάθε Κυριακή) για να δοκιμάσεις μια ποικιλία Σκανδιναβικών πιάτων στο καθιερωμένο πλέον brunch που διοργανώνει. Το πιάτο σου θα έχει από ομελέτα με καπνιστό κρεμμύδι και κάπαρη, μέχρι bagel με σολομό αλλά και κρέας γεμιστό με λαχανικά και συκώτι.  (Μεγ. Αλεξάνδρου 80, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5243340).

Event

Ο Sivert Hoyem, αγαπημένος μας Νορβηγός από την εποχή των Madrugada, έρχεται για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα κάνει στάσεις σε Πάτρα (28/11), Αθήνα (29/11), Λάρισα (30/11), Θεσσαλονίκη (1/12), Ιωάννινα (2/12).

Για shopping

Ε, στο IKEA φυσικά, τη Μέκκα του Σκανδιναβικού Design στην Αθήνα. Καλές τιμές, χρήσιμες προτάσεις και φυσικά Χριστουγεννιάτικες προτάσεις διακόσμησης. (www.ikea.gr)

Τα καλύτερα Danish

Το χαρακτηριστικό Δανέζικο γλυκό με γλάσο και κανέλα (που σίγουρα έχει φάει, έστω κι αν δεν ξέρεις το όνομά του) υπάρχει σε αρκετά σημεία στην Αθήνα. Τυχαίνει όμως να είναι και ένα από τα πιο αγαπημένα μου οπότε μετά από ένα σύντομο crash test, πρέπει να σου πω ότι στο Bakery corner της Ηπειρώτισσας στη Βάρης Κορωπίου, βρήκα το καλύτερο και το πιο φρέσκο. Μπορεί να σου κοστίσει 15 ευρώ αλλά έχει περισσότερες από 8 μερίδες και είναι ιδανικό για πρωινό ή συνοδευτικό σε καφέ με φίλους στο σπίτι.