Αυθεντικό άρωμα Ιταλίας στην Αθήνα

Αθήνα.com ή αλλιώς... πώς από την πόλη σου μπορείς να βρεθείς όπου αλλού στον κόσμο επιθυμείς!

Για αυθεντική ιταλική κουζίνα:

Χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνουμε τραπέζι στο Nanninella στην Αγ. Παρασκευή. Μία συνοικιακή τρατορία που καταφέρνει καθημερινά να μας φέρνει λίγο πιο κοντά στη Νάπολι. Ξεκινάμε με αφράτες μπρουσκέτες και άρτια κομμένο καρπάτσιο, συνεχίζουμε με ζουμερά ριζότο με μυρωδάτες φλούδες παρμεζάνας ή σπαγγέτι με μοσχομυριστά θαλασσινά και δεν παραλείπουμε μια επιδρομή στα καλοψημένα φιλέτα και τα χειροποίητα γλυκά. (Πελοποννήσου 13, Αγ. Παρασκευή)

Η νέα πρόταση: 

Το Pizza Pizza Bar άνοιξε πρόσφατα στο Διόνυσο φέροντας μαζί του pizza με λεπτή και τραγανή ζύμη και πρώτες ύλες φρέσκες και μυρωδάτες, όπως προστάζει η ιταλική κουζίνα. Πολύ καλές και οι σαλάτες, αν και οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες. (Λεωφ. Διονύσου & Βακχών, Διόνυσος)

Ντελικατέσεν:

Στα Βόρεια, και συγκεκριμένα στην Κηφισιά μπορεί κανείς να αναζητήσει μια ακόμη “κρύπτη” μεταφοράς στην Ιταλία. Στο Salumaio d' Atene μπορείς να έρθεις και για φαγητό, όμως ο χώρος του ντελικατέσεν είναι κυρίως αυτός που αξίζει να σταθείς. Σαλάμια και αλλαντικά φρεσκοκομμένα και σε μεγάλη ποικιλία, νόστιμα τυριά για κάθε γούστο αλλά και τρούφες, κρασιά και ό, τι άλλο χρειάζεσαι για μια ιταλική βραδιά στο σπίτι, θα τα συναντήσεις εδώ.

Gelateria:

Αυθεντικό, ιταλικό παγωτό μπορείς να αναζητήσεις στο Mattonella στο Μοναστηράκι. Κάθε μία από τις δημιουργικές προτάσεις του (με γεύσεις από σύκο ως και παγωτό σόγιας) δημιουργούνται με παραδοσιακές συνταγές, ενώ ιδανικά μια επίσκεψη εδώ ολοκληρώνεται με μια βόλτα κάτω από την Ακρόπολη. (Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου)

Πολιτισμός:

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνει τακτικά κινηματογραφικά αφιερώματα αλλά και εκθέσεις, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε έναν αλέγρο πολιτισμό που πάντα θα ξεχωρίζει. Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τους προσεχείς μήνες.

Για κρασί: 

Μια ευρεία γκάμα ιταλικών κρασιών μπορείς να συναντήσεις στο Dal Professore που φιλοξενεί περισσότερες από 130 ετικέτες στην κάβα του. Οι είκοσι από αυτές ανοίγονται και σε ποτήρι, ενώ ο sommelier είναι πάντα εκεί για να σου δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Φυσικά, εδώ μπορείς να καθίσεις και για φαγητό. (Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι)

Shopping:

Από Dolce & Gabbana και Tod's μέχρι Armani, Prada, Gucci και Bottega Veneta, τα μεγαλύτερα ιταλικά brands έχουν δικούς τους οίκους και στην Αθήνα, κυρίως στο Κέντρο και την Κηφισιά.

Χαζεύουμε:

Τι καλύτερο από μια στάση στο Ferrari Store που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας; Χαζεύουμε και ψωνίζουμε αξεσουάρ και ρούχα που... θα θέλαμε να συνοδεύουν το αντίστοιχο αυτοκίνητό μας, ή γιατί όχι; αγοράζουμε ακόμα και μια μικρογραφία του για να έχουμε στο σπίτι μας τη δική μας, “αληθινή” Ferrari! (Κολοκοτρώνη 3-5 & Βουλής. Αθήνα)

Για ένα espresso:

Μία από τις ιδανικότερες αφορμές για “γνωριμία” με τον ιταλικό καφέ, αποτελεί το Il Gatto στη Βουκουρεστίου. Είναι σχεδόν “κρυμμένο” σε μια μικρή στοά και αποτελεί το μυστικό όλων των κατοίκων ή τακτικών επισκεπτών της περιοχής. (Βουκουρεστίου 16, Κολωνάκι).