Σώθηκε χάρη στο SMS που έστειλε κατά λάθος

Ένα απελπισμένο σύντομο μήνυμα κειμένου (sms), που εστάλη σε λάθος παραλήπτη, βοήθησε την αστυνομία και την πυροσβεστική να εντοπίσουν έναν άνδρα ο οποίος σκόπευε να αυτοκτονήσει χθες το βράδυ στην πόλη Λιόν της Γαλλίας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Περιφερειακή Διοίκηση Δημοσίας Τάξεως της επαρχίας του Ροδανού.

Ο επικεφαλής ενός αστυνομικού τμήματος στη Λιόν δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον κάτοικο στην περιοχή του Παρισιού, ο οποίος τον ενημέρωσε πως έφθασε ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, του οποίου δεν έπρεπε να είναι εκείνος ο τελικός παραλήπτης, και από το περιεχόμενό του συναγόταν πως “ένας φίλος του αποκάλυπτε την πρόθεσή του να θέσει τέλος στη ζωή του”.

Στην ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Διοίκηση εξηγεί πώς οι αστυνομικοί που διέθεταν πλέον το όνομα του συντάκτη του μηνύματος μπόρεσαν να τον εντοπίσουν στο διαμέρισμά του. Καθώς κανείς δεν απαντούσε στις εκκλήσεις τους, οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την πυροσβεστική, άνδρες της οποίας κατόρθωσαν να εισέλθουν στο διαμέρισμα με τη βοήθεια ενός κλιμακοφόρου οχήματος.

Ο επίδοξος αυτόχειρας κειτόταν στο πάτωμα, με δύο άδειες φιάλες οινοπνευματωδών δίπλα του και “ήδη είχε αρχίσει να κόβει τις φλέβες στους καρπούς του”. Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, σώζοντας τη ζωή του.