Αυτός είναι ο “τσελεμεντές” για τη βόμβα των Τσερνάεφ

“Φτιάξτε μια βόμβα στην κουζίνα της μαμάς”. Με αυτή τη λεζάντα το διαβόητο περιοδικό Inspire δίνει συνταγές σε κάθε δυνάμει τρομοκράτη για να κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το Inspire έχουν δημιουργήσει μέλη της Αλ Κάιντα και είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα. Όταν είχε δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 2010 πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν περιπαικτικά τα όσα περιείχε. Οι πρόσφατες επιθέσεις στη Βοστόνη από τους αδελφούς Τσερνάεφ όμως έδειξαν ότι μπορούν όλα αυτά να αποδειχτούν τρομακτικά και επικίνδυνα σοβαρά.

Αν τα όσα γράφονται στον Τύπο για την ομολογία του Τζοχάρ Τσερνάεφ ευσταθούν, τότε οι δημιουργοί του Inspire πέτυχαν ακριβώς αυτό που ήθελαν.

Στο περιοδικό περιέχεται το εκτενές άρθρο ενός μέλους της Αλ Κάιντα που υπογράφει ως AQ Chef (Σεφ της Αλ Κάιντα). Το άρθρο δίνει ενδελεχείς οδηγίες, ακόμη και με φωτογραφίες για το πώς μπορεί να κατασκευάσει κάποιος βόμβα με μια χύτρα ταχύτητας. “Αν ειλικρινά θέλετε να υπηρετήσετε τη θρησκεία του Αλλάχ, τότε απλά μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε έναν εκρηκτικό μηχανισμό”, γράφει το άρθρο.

Μάλιστα, το Inspire είναι προσβάσιμο σε όποιον το επιθυμεί με μια απλή αναζήτησης σε μηχανές στο ίντερνετ.