“Είδα ανθρώπους τόσο φρικτά τραυματισμένους που δεν άντεχα να κοιτάξω”

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στη Βοστόνη, ένας φωτογράφος που είχε πάει να καλύψει το μαραθώνιο, είναι ακόμη συγκλονισμένος.

"Δεν πέρασε ένα λεπτό που είχα φωτογραφήσει ένα δρομέα του Πανεπιστημίου Tufts, όταν έγινε η πρώτη έκρηξη" δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg. "Στην αρχή επικράτησε σύγχυση για το τι συνέβη. Νόμιζα ότι επρόκειτο για κανονιοβολισμό, όπως συμβαίνει την 4η Ιουλίου".

"Μετά τη δεύτερη έκρηξη επικράτησε πανδαιμόνιο και το πλήθος διασκορπίστηκε παντού, ενώ εγώ τράβηξα μερικές φωτογραφίες από τους τραυματίες που ξεπηδούσαν μέσα από τους καπνούς σε αναπηρικά καροτσάκια. Πολλές φορές εμείς οι φωτογράφοι αναρωτιόμαστε για το πως θα αντιδρούσαμε σε μια δύσκολη κατάσταση, εφόσον συχνά καλύπτουμε τραγικά γεγονότα, όμως αυτό ήταν διαφορετικό και δεν είχα ιδέα για το τι θα αντικρίσω".

"Είδα ανθρώπους τόσο φρικτά τραυματισμένους σε σημείο που δεν άντεχα να κοιτάξω ή να φωτογραφήσω" δηλώνει στη συνέχεια. Δεν παραλείπει ωστόσο, να υπερτονίσει την άμεση ανταπόκριση τόσο από μέρους του προσωπικού έκτακτης ανάγκης όσο και από τους παρευρισκομένους. "Πολύ περισσότεροι από τα θύματα, ήταν εκείνοι που έσπευσαν προς τη σκηνή του πανικού, αψηφώντας τον κίνδυνο".

Ο φωτογράφοςεπηρεάστηκε τόσο από τα γεγονότα στη Βοστόνη ώστε, εντόπισε την τελευταία δρομέα που φωτογράφησε πριν την έκρηξη και την αγκάλιασε δηλώνοντας πως "ποτέ δεν χάρηκα τόσο πολύ που είδα κάποιον που δεν είχα γνωρίσει ποτέ". Πέρα όμως από τη φρίκη και τον πανικό σημειώνει ως αξέχαστη εικόνα "το κύμα ανθρώπων που έτρεχε προς το χάος για να βοηθήσει όσους το είχαν ανάγκη χωρίς να σκεφτούν για μια στιγμή τους εαυτούς τους".