Αpple: Φρένο στην εργασία ανηλίκων

Η Apple έχει επεκτείνει τους εσωτερικούς ελέγχους και μέχρι στιγμής βρέθηκε ένα κινέζικο εργοστάσιο, στο οποίο απασχολούνται ανήλικοι εργαζόμενοι, που φτιάχνουν iPhone και iPad.

Ένας από τους κατασκευαστές, ο οποίος συνεργάζεται με την εταιρεία, απασχολούσε 74 παιδιά μικρότερα των 16 ετών και σε 158 από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν εκτελούνται επαρκείς έλεγχοι από τους προμηθευτές τους, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Υπευθυνότητας, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Apple από την έδρα της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

“Καμία εταιρεία δεν θέλει να συνδέει το όνομά της με την εκμετάλλευση ανήλικων εργαζομένων", αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζεφ Ουίλιαμς, αντιπρόεδρος του τομέα εργαζομένων.

Η Apple, που προσχώρησε στην Ένωση “Δίκαια Βιομηχανία” πέρυσι, αφού επέκρινε για τις συνθήκες εργασίας τους προμηθευτές, όπως την Ομάδα Foxconn Technology, διπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων, που εκπαιδεύονται με βάση τους νόμους, τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την ασφάλεια. Η εταιρεία σχεδιασμού των iPad και iPhone, επίσης, είπε ότι άρχισε σειρά εξειδικευμένων περιβαλλοντικών ελέγχων.

"Παίρνουμε τώρα δείγματα του αέρα ή του νερού, ερευνώντας την ικανότητα ενός συστήματος επεξεργασίας λυμάτων, και έχουμε βρει και εμείς λύση σε πολλά από τα προβλήματα καθαρισμού και διάθεσης των εργοστασιακών λυμάτων”, δήλωσε ο Ουίλιαμς.

Η Apple παρουσίασε τα ευρήματα από 393 ελέγχους, που αφορούν σε 1,5 εκατομμύρια εργαζομένους, σε 14 χώρες. Είκοσι οκτώ επιθεωρήσεις - επισκέψεις είχαν αιφνιδιαστικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την αναφορά της εταιρείας. Ο αριθμός των ελέγχων το 2012 ήταν 72% μεγαλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Σχετικά Tags
Apple