Ο Μπιλ Γκέιτς θα πληρώσει πρόστιμο για την κοπριά!

Πρόστιμο 30.000 δολαρίων καλείται να πληρώσει καταπίστευμα που σχετίζεται με τον δισεκατομμυριούχο Mr Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, για κοπριά αλόγων! Πρόκειται για μια εξωδικαστική συμφωνία που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από έναν ειδικό εισαγγελέα στο εύπορο χωριό Ουέλινγκτον στο νότιο τμήμα της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τήρησης των κανόνων του χωριού Στήβεν Κότς, ο Γκέιτς αγόρασε ένα ακίνητο αξίας 9 εκατ. δολαρίων το 2013 μέσω του καταπιστεύματος Mallet Hill στην ιππική αυτή κοινότητα, η οποία στεγάζει τον Διεθνή Σύλλογο Πόλο. Τον Ιανουάριο του 2014, δόθηκε στους ιδιοκτήτες ανακοίνωση προς συμμόρφωση των κανονισμών γιατί είχε τοποθετηθεί ένας παλιός κάδος κοπριάς κοντά σε κανάλι με τρεχούμενο νερό, και γιατί τοποθετήθηκε νέο χωρίς την άδεια αντικατάστασης του πρώτου.

Ο Κοτς είπε ότι το χειμώνα το χωριό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 12.000 άλογα, και με τους 100.000 τόνους κοπριάς κάθε χρόνο η κοινότητα έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς για τη διαχείρηση της κοπριάς για να προστατευθεί το γειτονικό εθνικό πάρκο Everglades και άλλοι υδάτινοι δίοδοι.

Και πάλι όμως ο συνιδρυτής της Microsoft, και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, θα τύχει την συνήθη έκπτωση 80% που παρέχει το χωριό!

Όταν εστάλη στη διεύθυνση που αναγραφόταν στο συμβόλαιο η ανακοίνωση προς συμμόρφωση και δεν υπήρξε απάντηση, προφανώς γιατί δεν έφτασε στα χέρια κανενός, άρχισαν να συσσωρεύονται από το καλοκαίρι του 2014 οι ποινές (250 δολάρια τη μέρα), μέχρι που έφτασαν κάποια στιγμή τα 147.000 δολάρια. Οι διαχειριστές του καταπιστεύματος απάντησαν στο τέλος του 2014, όταν ένας δημοσιογράφος συνέδεσε το ακίνητο με τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κοτς είπε πως η έγκριση τέτοιων εξωδικαστικών συμφωνιών από εισαγγελέα είναι συνηθισμένη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν φαινόταν πιθανό να εμφανιστεί ο ίδιος ο Γκέιτς στη δίκη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...