Ο Πετρέους δέχεται να καταθέσει για τη Βεγγάζη

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους πρόκειται να καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, όπως δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Επιτροπής, Νταϊάν Φάινσταιν, μιλώντας σήμερα στο POLITICO.

Ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμα το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

“Ο κ. Πετρέους έχει εκφράσει την προθυμία του (να καταθέσει). Είναι πρόθυμος να έρθει ενώπιον της Επιτροπής ώστε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες”, είπε η Φάινσταιν.

Όπως άναφέρει το ABC, στο μεταξύ, ο Πετρέους που μέχρι τώρα ήταν διστακτικός στο να καταθέσει για το θέμα, θα το κάνει μάλλον αύριο Πέμπτη, κεκλεισμένων των θυρών, και σύμφωνα με πηγές του δικτύου αναμένεται να ερωτηθεί και για το θέμα που οδήγησε στην παραίτησή του.

Νωρίτερα, σήμερα, το Fox News μετέδωσε ότι ο πρώην διευθυντής της CIA, που παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες υπό τη σκιά εξωσυζυγικής σχέσης, θα καταθέσει οικειοθελώς την Παρασκευή ενώπιον των επιτροπών του Κογκρέσου σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Χθες, η Φάινσταιν μιλώντας στο CNN είπε ότι “πίστευε πως εμφανιστεί τελικά ενώπιον της επιτροπής γιατί είναι ένα υπεύθυνο άτομο”.