Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της CIA υπό τη σκιά ροζ σκανδάλου

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την έκανε σήμερα δεκτή.

Πίσω από την παραίτησή του κρύβεται προσωπική υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και έγινε αφορμή για αρνητικά σχόλια και επικρίσεις για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Πρόκειται για εξωσυζυγική σχέση του Πετρέους, την οποία ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε.

"Μετά από 37 χρόνια γάμου, έκανα μια εξαιρετικά κακή επιλογή δεσμευόμενος σε μια εξωσυζυγική σχέση. Μια τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, τόσο ως συζύγου όσο και ως επικεφαλής ενός οργανισμού όπως ο δικός μας", σημειώνει ο Πετρέους σε μήνυμά του, στο οποίο τονίζει ότι δέχθηκε “φτηνή κριτική”.

"Η απόφαση του Ντέιβιντ να παραιτηθεί αντιπροσωπεύει την απώλεια ενός από τους πλέον αξιοσέβαστους δημόσιους λειτουργούς της χώρας μας", σημειώνει στην ανακοινωσή του ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέιμς Κλάπερ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποιο λόγο για αυτή την απόφαση.

Ο Πετρέους ήταν πρώην επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και ανέλαβε τα ηνία της CIA το Σεπτέμβριο του 2011.