Σε επιφυλακή για νέα κακοκαιρία η Νέα Υόρκη

Να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καλούνται για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χιλιάδες κάτοικοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει εδώ και ημέρες ότι αναμένεται ισχυρή καταιγίδα να πλήξει τη Ν. Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, με θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις.

Προς καλή τύχη των περιοχών που ακόμα μετρούν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανότατα η καταιγίδα καθώς κινείται στον Ατλαντικό από τη Φλόριντα δεν θα επηρεάσει τελικά τις παράκτιες περιοχές, όπως αρχικά υπολογιζόταν.

Ήδη από χθες στις Νιου Τζέρσεϊ και Νέα Υόρκη έχει δοθεί εντολή απομάκρυνσης κατοίκων κοντά στις ακτές, καθώς αναμένονται νέες πλημμύρες με το νερό να φτάνει το ένα μέτρο.

Σήμερα περιπολικά βγήκαν σε διάφορες γειτονιές που έχουν πληγεί από τον Σάντι και έδωσαν οδηγίες εκκένωσης.

Από σήμερα το μεσημέρι κλειστά θα παραμείνουν για τουλάχιστον ένα 24ωρο τα πάρκα και οι παραλίες της Ν. Υόρκης για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές οι άστεγοι από τον τυφώνα σε Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ ανέρχονται σε περίπου 95.000 ενώ συνολικά στις δύο αυτές πολιτείες και στο Κονέκτικατ περίπου 277.000 άνθρωποι έχουν ζητήσει βοήθεια.