Μεγαλειώδης ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης

Ένα υπαίθριο πανηγύρι θύμιζε σήμερα η Νέα Υόρκη, όπου έγινε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος κλασσικός Μαραθώνιος της Πόλης. 

Η συμμετοχή δρομέων, εθελοντών και θεατών έσπασε κάθε ρεκόρ καθώς φέτος ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης που έγινε στις 15 Απριλίου στον μαραθώνιο της Βοστόνης. 

Στον απόηχο της επίθεσης, τα μέτρα ασφαλείας ήταν  δρακόντεια. Αστυνομικοί με ποδήλατα και μηχανές συνόδευαν τους 50.000 δρομείς σε όλο το μήκος της διαδρομής ενώ ελικόπτερα και σκάφη της ακτοφυλακής στον ποταμό Χάτσον επέβλεπαν όλη την πόλη.

Επιπλέον, εκατοντάδες ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι γύριζαν σε όλη την πόλη ενώ περισσότερες από 1500 κάμερες είχαν στηθεί κατά μήκος της διαδρομής.

 

Ο Τζέφρι Μουτάι από την Κένυα ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο  νικητής του μαραθωνίου, καθώς  είχε νικήσει στη Νέα Υόρκη και το 2011. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν επίσης μία αθλήτρια από την Κένυα, η Πρίσκα Ζέπτου. 

 

Πέρσι, ο Μαραθώνιος, το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της Νέας Υόρκης, είχε ματαιωθεί εξαιτίας των καταστροφών, που προκάλεσε ο τυφώνας Σάντι.