Το τελευταίο αντίο στα θύματα της Κομποστέλλα

Μεγάλη επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε χθες το βράδυ στη μνήμη των 79 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στην πόλη Σαν Ντίαγκο ντε Κομποστελά, της Ισπανίας.

Στο καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου, με μάτια βουρκωμένα και κρατώντας λίγα λουλούδια στα χέρια, οι συγγενείς  των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ισπανία αποχαιρέτησαν τους ανθρώπους τους.

Εβδομήντα άνθρωποι παραμένουν τραυματίες στα νοσοκομεία , εκ των οποίων οι 22 νοσηλεύονται  σε κρίσιμη κατάσταση 

Στην τελετή παραβρέθηκαν μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ άλλων ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Φελίππε και η σύζυγός του Λετίθια, καθώς και μεγάλο κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι που κατάγεται από την περιοχή.

Ο μηχανοδηγός του τρένου Φρανσίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του την Κυριακή, αλλά με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. 

Ο Φρανσίσκο Γκαρθόν, 52 ετών, κατηγορείται για τις ανθρωποκτονίες 79 ατόμων καθώς και για άλλες παραβάσεις οι οποίες προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε επιβάτες της αμαξοστοιχίας, όπως δήλωσε ο δικαστής Λουίς Αλάεζ.

Φως στα αίτια της τραγωδίας, αναμένεται να ρίξουν τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στα μαύρα κουτιά της αμαξοστοιχίας, τα οποία θα εξετάσουν οι εμπειρογνώμονες, την Τρίτη.