Θρήνος δίχως τέλος στην Κομποστέλλα

Εκατοντάδες συγγενείς των θυμάτων και απλοί πιστοί με δάκρυα στα μάτια δεν μπορούν να πιστέψουν την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε την Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και ολόκληρη τη Ισπανία.

 

Σύμφωνα με τον τελευταίο, επίσημο απολογισμό, από το χθεσινοβραδινό τραγικό δυστύχημα στην πόλη  της  Γαλικίας έχασαν τη ζωή τους 80 άνθρωποι, ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Αρκετοί από τους 150 τραυματίες νοσηλέυονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. 

 

 

Ο εκτροχιασμός του τρένου από λάθος του οδηγού συνέβη παραμονή της θρησκευτικής γιορτής του Αγίου Ιακώβου- πολιούχου της πόλης.

Σήμερα, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Ιακώβου γέμισε ασφυκτικά με κόσμο καθώς πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν, καθώς η πόλη έχει βυθιστεί στο πένθος.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, την Σαντιάγο ντε Κομποστέλα επισκέφθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός, η οποία είναι και γενέτειρά του. Συγκλονισμένος από τις φρικτές εικόνες καταστροφής και θανάτου, ο Ραχόι δήλωσε ότι είναι η χειρότερη μέρα της ζωής του και κήρυξε εθνικό τριήμερο πένθος.