Βασιλέας γαρ… εγεννήθη

Ήταν απόγευμα Δευτέρας 22 Ιουλίου όταν το παλάτι του Μπάκινγκχαμ ανακοίνωσε "it's a boy" (είναι αγόρι).

Το βασιλικό βρέφος γεννήθηκε στις 18.20, ζύγιζε 3,8 κιλά και η κατάσταση της υγείας του - τόσο της δικής του όσο και της μητέρας του- είναι πάρα πολύ καλή.

Ο νεογέννητος μικρούλης που κοιμάται (δύσκολη η ζωή και ειδικά η πρώτη της μέρα) αγνοεί πολλά από τα όσα συμβαίνουν και φυσικά τον αφορούν: ο τίτλος που θα φέρει στο εξής είναι "Βασιλική Υψηλότης". Η είδηση της γέννησης και του φύλου του παιδιού έφυγε σε σφραγισμένο φάκελο από το νοσοκομείο Σαιντ Μέρι, έφτασε στο παλάτι, τον άνοιξε η βασίλισσα, έμαθε το φύλο του παιδιού, κατόπιν ενημερώθηκε η οικογένεια της Κέιτ Μίντλετον και τέλος θυροκολλήθηκε στο προαύλιο του παλατιού.

 

Επίσης, το νεογέννητο είναι ο τρίτος κατά σειρά διάδοχος του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον παππού του Κάρολο και το μπαμπά του Ουίλιαμ.

Οι καταρράκτες βάφτηκαν μπλε

Χαράς ευαγγέλια και σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία. Τα δύο σύμβολα της σύνδεσης του Καναδά με το βρετανικό στέμμα, οι περίφημοι καταρράκτες του Νιαγάρα και ο 553 μέτρων πύργος του Τορόντο, θα φωτιστούν με μπλε χρώμα προς τιμήν του νεογέννητου.

Η εφημερίδα "The Sun" βαφτίστηκε "The Son"

Ο υιός της Βρετανίας γεννήθηκε λοιπόν και η πιο γνωστή ταμπλόιντ εφημερίδα της χώρας, η "The Sun" μετονομάστηκε σε "The Son" (Ο Γιος) προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Το σύνολο του βρετανικού τύπου ασχολήθηκε με ειδικές εκδόσεις, με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο "Είναι αγόρι" και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ όπως πολλές εφημερίδες προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο. Σε διαφορετικό ύφος η κεντροαριστερή εφημερίδα The Guardian προειδοποίησε στο κύριο άρθρο της: "Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό είναι ένα θαυμάσιο πράγμα. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από ... τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;".

Ομπάμα: Γιορτάζουμε μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, απέστειλαν τα θερμά τους συγχαρητήριά, στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, για τη γέννηση του γιου τους. "Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς", σημειώνεται στην ανακοίνωση του προεδρικού ζεύγους των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Λαμβάνοντας υπόψη την ειδική σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, οι Αμερικανοί είναι στην ευχάριστη θέση να γιορτάζουν μαζί με τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, τη γέννηση του νεαρού πρίγκιπα", κατέληξαν οι Ομπάμα.