Περιμένοντας τη “Βασιλική Υψηλότητα”

Στην αίθουσα τοκετού του νοσοκομείου Saint Mary’s βρίσκεται από τις 8 το πρωί η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

Το παλάτι επιβεβαίωσε ότι η Κέιτ βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας τοκετού και όλοι τωρα περιμένουν να ακουστεί το πρώτο κλάμα του βασιλικού βρέφους. Κορυφαίοι μαιευτήρες, μεταξύ τους ο σημερινός γυναικολόγος της βασίλισσας, Αλαν Φάρθινγκ, είναι παρόντες στην αίθουσα τοκετού.

Δίπλα στην 31χρονη Δούκισσα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος είχε γεννηθεί στην ίδια κλινική στις 21 Ιουνίου 1982.

Έξω από τη μαιευτική πτέρυγα Λίντο του νοσοκομείου στο Paddington του δυτικού Λονδίνου, χιλιάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ βρίσκονται με το δάχτυλο στο.... on για να μεταδώσουν το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης της "Βασιλικής Υψηλότητος", τίτλος που θα φέρει ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα του Κέμπριτζ.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, τα Ανάκτορα θα εκδώσουν ανακοίνωση όταν γεννηθεί το μωρό. Η βασίλισσα, η πρώτη από τη βασιλική οικογένεια και κατόπιν οι γονείς της Κέιτ θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν.

Η γέννηση του τρίτου διαδόχου του Οίκου του Ουίνδσορ προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, καθώς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έχουν κατασκηνώσει επί τρείς εβδομάδες έξω από το μαιευτήριο αφού δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία του τοκετού. Τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει απλώς ότι η γέννηση του ή της διαδόχου υπολογιζόταν στα μέσα Ιουλίου.

Μάλιστα, η Κέιτ θα σπάσει την παράδοση και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα δεν θα τους περάσει στο παλάτι αλλά στο πατρικό της σπίτι για να έχει τη βοήθεια της μητέρας της. 

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γιορτάσει το γεγονός με κανονιοβολισμούς (62 από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ). Η βρετανική σημαία θα υψωθεί σε όλα τα δημόσια κτίρια.
Το όνομα του μωρού θα ανακοινωθεί ύστερα από αρκετές ημέρες. Οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα πριν μάθουν το όνομα του Ουίλιαμ και ένα μήνα για το όνομα του Κάρολου.

Όπως έχει υποστηρίξει πολλές φορές το παλάτι, ούτε η Κέιτ ούτε ο Ουίλιαμ, ούτε κανείς άλλος γνωρίζει το φύλο του μωρού. 

Το live ενδεχομένως να μην είναι διαθέσιμο σε ορισμένους υπολογιστές.