Είναι αγόρι!

Το πρώτο της παιδί έφερε στον κόσμο η Δούκισσα του Κέμπριτζ, κατά κόσμον Κέητ Μίντλετον, δίνοντας χαρά όχι μόνο στον σύζυγό της Ουίλιαμ και την οικογένεια της, αλλά και σε ολόκληρο τον Βρετανικό λαό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον, το παιδί -και τρίτο στη διαδοχή του θρόνου- είναι αγόρι. Το μωρό γεννήθηκε στις 18.20 ώρα Ελλάδας και ζύγιζε περίπου 3 κιλά και 800 γραμμάρια.

"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι" δήλωσε ο ευτυχής μπαμπάς, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος θα περάσει τη νύχτα στο νοσοκομείο , μαζί με την σύζυγό του. Το πριγκιπικό ζεύγος μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας τους αναμένεται να φύγουν αύριο από το μαιευτήριο.

Ο σφραγισμένος φάκελος με την χαρμόσυνη είδηση έφυγε από το νοσοκομείο για το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα, ήταν η πρώτη από τη βασιλική οικογένεια και κατόπιν οι γονείς της Κέιτ που ενημερώθηκαν για το φύλο του παιδιού και στη συνέχεια το περιεχόμενο του φακέλου θυροκολλήθηκε στο Μπάκιγχαμ.

"Η Δούκισσα του Κέμπριτζ και το παιδί είναι καλά και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για τη νύχτα", ανέφερε η ανακτορική ανακοίνωση. 

Το όνομα του μωρού δεν έχει γίνει γνωστό αλλά ο τίτλος που θα φέρει ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα του Κέμπριτζ είναι "Βασιλική Υψηλότης".

H Κέιτ θα σπάσει την παράδοση και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα δεν θα τους περάσει στο παλάτι αλλά στο πατρικό της σπίτι για να έχει τη βοήθεια της μητέρας της. 

Η Βρετανία ετοιμάζεται να γιορτάσει το γεγονός με κανονιοβολισμούς (62 από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ). Η βρετανική σημαία θα υψωθεί σε όλα τα δημόσια κτίρια.

Τα χαρμόσυνα νέα ανακοίνωσε στο πλήθος έξω από το νοσοκομείο ένα βασιλικός αγγελιοφόρος, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Το μωρό της Κέητ και του Ουίλιαμ είναι ο πρώτος Πρίγκιπας του Κέμπριτζ που γεννιέται στην Βρετανική βασιλική οικογένεια εδώ και 190 χρόνια και ο "τελάλης" καλωσόρισε "έναν μελλοντικό βασιλιά" στην υπηρεσία του λαού.

 

"Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να διαλέξει όποιο όνομα του αρέσει, αλλά νομίζω ότι η επιλογή του ονόματος θα γίνει μάλλον όπως θέλει η παράδοση, καθώς το παιδί αυτό θα γίνει μια ημέρα ο μελλοντικός βασιλιάς ή βασίλισσα", δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος Ούγκο Βίκερς.

Θα βαπτιστεί όπως προβλέπει η Αγγλικανική Εκκλησία, της οποίας μια ημέρα θα κληθεί να τεθεί επικεφαλής.

Ο Ουίλιαμ είχε βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην αίθουσα μουσικής των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σε νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα σε μια περίτεχνη ασημένια κολυμβήθρα, την οποία χρησιμοποιεί επί πολλές γενεές η βασιλική οικογένεια.

Τα βασιλικά βρέφη έχουν γενικά πέντε ή έξι νονούς. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Ουίλιαμ όπως και η Πίπα και ο Τζέιμς, τα αδέλφια της Κέιτ, είναι όλοι τους υποψήφιοι.

Ο 31 ετών δούκας αναμένεται να πάρει δύο εβδομάδες άδεια πατρότητας από την εργασία του ως πιλότος αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης της πολεμικής αεροπορίας στη βόρεια Ουαλία, ενώ παραμένει άγνωστο πόσο χρόνο η Κέιτ θα είναι εκτός των βασιλικών της υποχρεώσεων.